Tenis
SPORTOVI
Tenis
Wozniacki jako blizu

Halep prva polufinalistica, Serena ostala u igri

U susretu 3. kola Crvene skupine WTA Mastersa tenisačica u Singapuru Amerikanka Serena Williams svladala je Kanađanku Eugenie Bouchard sa 6:1, 6:1, a tim je rezultatom Rumunjka Simona Halep postala prva polufinalistica završnog turnira osam najboljih igračica svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, Halep je za prolazak u polufinale i prije njezinog posljednjeg susreta u skupini, protiv Srpkinje Ane Ivanović u petak, bilo dovoljno da Bouchard osvoji jedan gem protiv Williams. Mlada Kanađanka je to ostvarila već u prvoj igri meča, a potom je Williams odgovorila sa 11 uzastopnih gemova prije no što je Bouchard uzela svoj drugi i posljednji gem u dvoboju.

Williams je pobjedom protiv Bouchard zadržala izglede za prolazak u polufinale turnira kojega je osvajala u njegova posljednja dva izdanja igrana u Istanbulu, a to će se dogoditi ukoliko Ivanović ne svlada Halep sa 2:0 u setovima.

Halep je vodeća na ljestvici s dvije pobjede iz dva nastupa, Williams ima omjer pobjeda i poraza 2:1, Ivanović 1:1, dok je Bouchard Masters okončala s tri poraza.

Ranije u četvrtak odigrani su susreti 2. kola u Bijeloj skupini. Prvo je Dankinja Caroline Wozniacki svladala Poljakinju Agnieszku Radwansku sa 7:5, 6:3, a potom je Čehinja Petra Kvitova nadigrala Ruskinju Mariju Šarapovu sa 6:3, 6:2.

Na vrhu ljestvice je Wozniacki s dvije pobjede, Kvitova i Radwanska su na omjeru 1-1, dok je Šarapova posljednja s dva poraza. U 3. kolu igrat će Wozniacki - Kvitova i Radwanska - Šarapova. Najbliža polufinalu je Wozniacki kojoj je dovoljan i jedan osvojeni set, Kvitova i Radwanska za prolazak dalje moraju pobijediti, dok je Šarapovoj uz pobjedu bez izgubljenog seta potrebna i pobjeda Wozniacki protiv Kvitove.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider