Tenis
SPORTOVI
Tenis
Istinski šampion i as

Goran se vratio u hrvatski tenis: 'Sad i službeno, Linić će biti zadovoljan'

Konačno se i to dogodilo. Goran Ivanišević, sinonim sportske uspješnosti i globalna teniska veličina, vratio se u hrvatski tenis.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I to na idealnom mjestu, kao čovjek koji će voditi brigu o našim mladim selekcijama: "To je uvik bila moja želja najveća. Da vodim te mlade selekcije 12, 14, 16 godina... Preda mnom je veliki izazov, odgovornost, ali i užitak."

Goran će biti koordinator muških selekcija i cilj mu je što je češće moguće okupljati najtalentiranije igrače i s njima posebno raditi. Poručuje kako talenata ima, a u novu ulogu lako će se uhodati: "Moj posal je da radim s njima, da ih vidim, da ih pratim, a ja ih ovako manje više sve pratim. Ja sad legalno radim u savezu, do sad sam ilegalno radio, tako da će gospodin Linić biti zadovoljan", u veselom je tonu poručio Goran.

U kampu Hrvatskog teniskog saveza u Umagu pokreće će i "Teniska akademija Goran Ivanišević".

"To će biti otvorena akademija - šest tjedana sigurno, ja se nadam i više godišnje - gdje će se svatko moći prijaviti tko želi naučiti nešto o tenisu, tko hoće trenirati, tko je spreman trenirati... Cilj je da što više naših mladih tenisača dođe, da ih testiramo, da ih vidimo i da im pomognemo."

Upravo je pomoć Saveza mladim igračima ono što pobjednik Wimbledona posebno naglašava. Želja mu je da stvaranje tenisača više ne bude samo obiteljski projekt: "Hrvatski teniski savez mora sudjelovati u razvijanju tih mladih tenisača, da budu partneri. To ćemo u budućnosti raditi, pratiti te mlade igrače i to je moja funkcija, to je nešto što sam ja oduvijek želio. Ja mislim da sam se tu prepoznao, da to znam raditi, mogu raditi i volim raditi."

Hrvatski teniski savez povukao je potez koji će naići na maksimalnu podršku. Baš kao i Marin Čilić. Uloga trenera najboljeg hrvatskog tenisača i glavnog čovjeka struke u HTS-u neće se preklapati. Goran Ivanišević napravio je ambiciozan plan, odlučan da ga u potpunosti ispuni.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider