Tenis
SPORTOVI
Tenis
U nedjelju odluka

Finale Davis Cupa: Federer i Wawrinka donijeli vodstvo Švicarskoj

Roger Federer i Stan Wawrinka pobijedili su u subotnjoj igri parova Francuze Juliena Benneteaua i Richarda Gasqueta sa 6-3, 7-5, 6-4, pa će Švicarska u završni dan finala Davis Cupa u Lilleu ući s vodstvom 2-1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švicarski izbornik Severin Luthi odlučio je umjesto nominiranih Chiudinellija i Lamera u paru postaviti olimpijske pobjednike iz Pekinga, znajući važnost subotnjeg dvoboja, dok je Arnaud Clement ostao pri nominaciji sa ždrijeba, iako je bilo najavljeno da bi Benneteau mogao zamijeniti Jo-Wilfried Tsonga.

Federer i Wawrinka su opravdali status favorita, iako su izgubili prethodna četiri dvoboja parova u Davis Cupu. Benneteau i Gasquet nijednom nisu uspjeli slomiti servis Švicaraca, a jedine prilike za break (0/5) imali su u drugom setu. Tako je Švicarcima za trijumf nakon dva sata i 12 minuta igre dovoljan bio po jedan break u svakom setu.

Reprezentacije koje su u posljednji dan finala ulazile s prednošću 2-1 rijetko su ostale bez trofeja. Zanimljivo, u posljednja dva navrata kad se to dogodilo, veliki gubitnici bili su Francuzi. Prije četiri godine u beogradskoj Areni nisu uspjeli materijalizirati vodstvo 2-1, ostavši bez ijednog seta u posljednja dva pojedinačna dvoboja, dok su 2002. godine do trijumfa u Davis Cupu dramatičnim preokretom u pariškom Bercyju došli Rusi.

Posljednjeg dana finalnog obračuna u Lilleu program započinje u 13 sati, kad bi na terenu trebali biti Jo-Wilfried Tsonga i Roger Federer. No, Clement ima mogućnost zamijeniti Tosngu Gasquetom ili Bennetauom do sat vremena prije početka meča. Uspiju li Francuzi izjednačiti, u odlučujućem petom dvoboju trebali bi se sastati Gael Monfils i Stan Wawrinka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider