Tenis
SPORTOVI
Tenis
slijedi Federer

Fenomenalni Karlović: Sredio Top 10 igrača uz svjetski rekord!

Hrvatski tenisač Ivo Karlović izborio je polufinale ATP turnira iz serije 500 koji se ovoga tjedna igra na travi njemačkog Hallea, te je s 45 as-servisa postavio novi rekord za meč u tri seta. ...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Karlović je nakon dva sata i 11 minuta igre slavio protiv šestog igrača svijeta Tomaša Berdycha sa 7:5, 6:7(8), 6:3. Bio je to njihov osmi međusobni dvoboj i peta pobjeda 'Diva sa Šalate.

Karlović je u prvom setu osvojio 18 uzastopnih poena prije nego li je ispustio prvi na svom početnom udarcu kod rezultata 4:5 (30:0). Karlović je u idućem servis-gemu Berdycha iskoristio drugu break-loptu i potom bez većih problema odservirao za osvajanje prvog seta.

U drugom setu je Berdych bio opasniji igrač, izborio je dvije break-lopte, no naš je tenisač obje spasio. Jednu na način da je na drugi servis ispalio as od 193 km/h. Set je otišao u tie-break, u kojem je Karlović najprije izvukao tri set-lopte (3:6), da bi potom izborio jednu meč-loptu. Berdych je s dva gromovita servisa izborio četvrtu set priliku i pogreškom Karlovića na mreži poslao meč u treći set.

Karlović je bez ikakvih problema zadržao prva dva servis-gema, a onda je odigrao sjajan četvrti gem i breaknuo Berdycha po drugi put u meču. Berdychova posljednja prijetnja stigla je kod rezultata 4:2, no naš je tenisač i tu break-loptu spasio gromovitim asom.

Ukupno ih je u meču ispalio 45, osvojio je 90 posto poena nakon prvog servisa i sveukupno čak 13 više od češkog tenisača (101-88). 

Do ovog dvoboja Karlović je bio surekorder po zabijenim asevima u meču na dva osvojena seta. Ivo je 44 asa zabio na PBZ Zagreb Indoorsu 2014. protiv Nijemca Daniela Brandsa i time izjednačio rekord Australca Marka Philippoussisa postavljen 1995. na turniru u Kuala Lumpuru protiv Byrona Blacka iz Zimbabvea.

Nakon što je na drugu meč-loptu pogodio svoj 45. as i nakon dva sata i 11 minuta borbe uspio svladati Tomaša Berdycha, Karlović je postao samostalni vlasnik ovog rekorda.

U polufinalu Karlović će vjerojatno igrati protiv sedmerostrukog osvajača ovog turnira, Rogera Federera, koji mora slaviti protiv Floriana Mayera u svom dvoboju četvrtfinala. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider