Tenis
SPORTOVI
Tenis
ATP Monte Carlo

Federer velikom pobjedom protiv Đokovića izborio švicarsko finale!

Roger Federer po četvrti put plasirao se u finale Masters 1000 turnira u Monte Carlu. U borbi za prvi trofej u Monte Carlu morat će biti bolji od sunarodnjaka Stanislasa Wawrinke...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U velikom polufinalu Monte Carla Roger Federer je nadigrao Novaka Đokovića sa 7-5, 6-2 i plasirao se u finale gdje ga očekuje sunarodnjak Stanislas Wawrinka.

Federer je tako po 36. put ušao u finale na Masters 1000 turnirima, a u Monte Carlu ovo će mu biti četvrti finalni nastup. U dosadašnja tri finala nije uspio doći do trofeja, sva tri puta svladao ga je Rafael Nadal uz svega jedan izgubljen set.

Nadal ovaj put neće stajati Federeru na putu, Španjolac je poražen u četvrtfinalu od sunarodnjaka Davida Ferrera koji je pak u polufinalu izgubio od Stanislasa Wawrinke.

Federer je protiv Đokovića odigrao odličan meč, Đoković je imao problema s desnom rukom, međutim to ne umanjuje zasluženost Federerove pobjede jer je Švicarac potpuno dominirao, posebno u drugom setu.

Prvi set riješio je u samoj završnici nakon što je spasio dvije set lopte na svom servisu, u sljedećem gemu napravio je break i mirno odservirao za 7-5. Drugi set bio je znatno lakši, od početka je dominirao, brzo došao do dvostrukog breaka i rutinski priveo meč kraju slavivši s konačnih 7-5, 6-2.

Ovom pobjedom Federer je prekinuo niz od 15 uzastopnih Đokovićevih pobjeda i pet uzastopnih Masters 1000 naslova. Posljednji poraz Đokoviću je nanio upravo Federer i to u Dubaiju gdje ga je svladao s 3-6, 6-3, 6-2.

Švicarski finalisti u Monte Carlu će odigrati svoj 15. međusobni susret, a Federer ima ukupno 13 pobjeda na kontu dok je Wawrinka slavio samo jednom i to upravo u Monte Carlu 2009. godine. (TS)

Masters 1000 Monte Carlo, polufinale:

Roger Federer (Švicarska, 4) - Novak Đoković (Srbija, 2) 7-5, 6-2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider