Tenis
SPORTOVI
Tenis
Uzeo prvi set, a onda...

Federer namučio Đokovića, ali ostao daleko od slavlja

Švicarski tenisač Roger Federer nije uspio odličan tjedan na dvoranskom ATP turniru u Parizu začiniti i ulaskom u finale ovog turnira iz Masters serije 1000.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U polufinalu je bolji od Federera bio drugi tenisač svijeta Novak Đoković sa 4:6, 6:3, 6:2. Bio je to jubilarni trideseti međusobni meč ove dvojice tenisača i prednost Federera je sve manja (16:14).

Švicarac je bolje započeo ogled, te je vrlo brzo došao do breaka prednosti kojeg je čuvao do kraja prve dionice. Kod 5:4, kada je servirao za set, Federer je spasio i četiri break-prilike Srbina.

Nakon dramatične završnice prvog seta, drugi je Federer otvorio na isti način - breakom. No, tu je prednost izgubio već u idućem gemu i od tog trenutka kreće uspon Đokovićeve igre. U trećem je setu Federer ostao bez break-prilike, dok je Đoković svoje dvije realizirao.

U finalu će Đoković igrati protiv pobjednika meča koji slijedi: Rafael Nadal će igrati u španjolskom derbiju protiv Davida Ferrera.

ATP Pariz, polufinale:

Đoković (2) - Federer (5) 4:6, 6:3, 6:2

Nadal (1) - Ferrer (3) (kasnije)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider