Tenis
SPORTOVI
Tenis
Div ispalio 33 as-servisa

Ni 13. ogled nije bio nesretan za Federera

Nakon Borne Ćorića u polufinalu ATP turnira u švicarskom Baselu poražen je i drugi hrvatski tenisač Ivo Karlović. Bolji je bio ponajbolji tenisač svijeta Roger Federer…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odličan je otpor pružio naš Karlović, koji je nakon više od 100 minuta igre poražen sa 6-7(8), 6-3, 3-6. Pitanje je da li bi Federer prošao u finale da je Karlović uspio zadržati mini-break prednosti u tie-breaku prvog seta (3-2) ili da je uspio realizirati jednu od dvije set-lopte koliko je imao, ali na servisu švicarskog genijalca. Federer je u konačnici uzeo prvi set s 10-8, a u istom je spasio jednu break-loptu, dok je propustio tri vezane u četvrtom servis-gemu.

U drugom su setu obojica čvrsto držali svoje servise, a onda je, na opće iznenađenje svih prisutnih, Karlović breaknuo Federera u osmom gemu, čime je izborio priliku servirati za prvi set. To je odradio besprijekorno i poravnao na 1-1.

Međutim kratko je trajala neizvjesnost trećeg seta, jer je Federer u četvrtom servis-gemu oduzeo početni udarac Karloviću, po prvi put na susretu, a potom je svoj servis držao bez ikakvih problema.

Federer će se za svoj šesti naslov u Baselu, u 11. finalu, boriti protiv Belgijca Davida Goffina, koji je sa 6-4, 3-6, 6-3 bio bolji od hrvatske senzacije Borne Ćorića.

ATP Basel, polufinale:

Goffin (6) – Ćorić 6-4, 3-6, 6-3

Federer (1) – Karlović 7-6(8), 3-6, 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider