Tenis
SPORTOVI
Tenis
Odmara do daljnjega

Federer i dalje upitan za Davis Cup, no 'sukob' s Wawrinkom je prošlost

Najbolji švicarski tenisač Roger Federer propustio je trening svoje reprezentacije po dolasku u Lille gdje Švicarsku očekuje finale Davis Cupa protiv Francuske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Federer je zbog bolova u leđima predao Novaku Đokoviću u nedjelju finale završnog ATP World Tour Finalsa u Londonu, a 17-erostruki Grand slam pobjednik niti u utorak nije bio u mogućnosti trenirati.

"Moja leđa su bolje nego u nedjelju, ali još ne toliko bolje da mogu trenirati. Ipak, tu sam i optimističan sam glede svog nastupa, možda već i u petak", kazao je Federer, koji sa suigračem Stanom Wawrinkom pokušava osvojiti prvi Davis Cup za Švicarsku.

Finale Davis Cupa počinje u petak na zemljanom terenu u Villeneuve-d'Ascqu, u subotu su na rasporedu parovi, a u nedjelju će vjerojatno pasti odluka o pobjedniku.

Na konferenciji za novinare bilo je i riječi o sukobu prva dva švicarska reketa, koji je eskalirao tijekom završnice polufinalnog meča na Finalsu, a nastavio se u svlačionici. Mnogi su mediji prenijeli informaciju da je za sve kriva Federerova supruga Mirka, što je potvrdio i glavni sudac dvoboja Cedric Mourier.

"Sudac ne bi trebao davati intervjue na temu mečeva koje sudi. To nije bilo u redu od njega. Stan i ja smo razgovarali odmah poslije meča i sve smo riješili. Naš je odnos ponovno u mirnim vodama", rekao je Federer na kojeg se nadovezao Wawrinka.

"Bio je to uzavreli trenutak tijekom napetog meča. Sve je u redu među nama. Zajedno idemo u dvoboj za naslov Davis Cupa, kao prijatelji, a ne suparnici".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider