Tenis
SPORTOVI
Tenis
14 reprezentacija

Fed Cup: Hrvatska u skupini s Estonijom, Izraelom i Turskom

Hrvatska će u Fed Cupu igrati protiv Estonije, Izraela i Turske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatske tenisačice će na turniru Prve skupine Fed Cupa, koji će se od 3. do 6. veljače održati u Eilatu u Izraelu. biti u grupi s Estonijom, domaćinom Izraelom i Turskom, odlučeno je u petak izvlačenjem u Londonu u sjedištu Međunarodnog teniskog saveza (ITF).

Hrvatska je, temeljem plasmana na rang listi reprezentacija u Fed Cupu, bila postavljena za nositelja, zajedno sa Švedskom, Velikom Britanijom i Mađarskom. Prema prvoj prijavi, koju je poslala izbornica Iva Majoli, za hrvatski sastav u Izraelu će nastupiti Ana Konjuh (82. na pojedinačnoj WTA listi), Donna Vekić (103.), Petra Martić (148.) i Darija Jurak (52. na WTA listi igračica u paru).

Estonija je najavila dolazak u postavi Anett Kontaveit (91.), Kaia Kanepi (121.), Valeria Gorlats (1040.) i Maileen Nuudi (bez plasmana). Za Izrael su prijavljene Julia Glushko (127.), Shahar Peer (176.), Alona Pushkarevsky (984.) i Shelly Krolitzky (1210.), a za Tursku Çağla Büyükakçay (126.), İpek Soylu (159.), Başak Eraydın (264.) i Pemra Özgen (309.).

Na turniru će nastupiti 14 reprezentacija, a samo će dvije najuspješnije izboriti plasman u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II. U prvoj fazi igrat će se u grupama (dvije po tri i dvije po četiri reprezentacije), a prvoplasirani sastavi iz četiriju skupina ići će u završno razigravanje za dva mjesta koja donose šansu za odlazak u viši rang. Ukoliko zauzme prvo mjesto u grupi, Hrvatska će u razigravanju ići na pobjednika grupe A.

Grupa A: Švedska, Portugal, Ukrajina
Grupa B: Velika Britanija, Gruzija, Južna Afrika
Grupa C: Hrvatska, Estonija, Izrael, Turska
Grupa D: Mađarska, Belgija, Bugarska, Latvija

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider