Tenis
SPORTOVI
Tenis
bravo ana

Fantastična Ana Konjuh osvojila prvi WTA turnir!

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh (17) pobjednica je WTA turnira u Nottinghamu, što joj je premijerna pobjeda u društvu najboljih igračica svijeta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Konjuh je do naslova turnira na travi došla velikim preokretom protiv Monice Niculescu. Bilo je 1:6, 6:4, 6:2.

Raspored turnira u Nottinghamu pokvarila je kiša koja je prošloga tjedna neumoljivo padala, pa je Konjuh u nedjelju umjesto finala igrala četvrtfinale i polufinale. 

Najprije je sa 6:2, 6:2 isprašila Sachiju Vickery, a potom je sa 6:4, 6:3 bila bolja od Alison Riske. 

U ponedjeljak je, poput Gorana Ivaniševića u finalu Wimbledona 2001. godine, krenula u svoje finale, koje je otvorila katastrofalno. Niculescu je osvojila prvih pet gemova i potom imala loptu za 6:0. Konjuh se spasila, upisala na semafor i nakon što je natjerala Niculescu da svojim servisom završi set krenula je po preokret.

Drugi je set otvorila vodstvom 4:1, ali se pri servisu za set kod 5:3 malo stisnula i Niculescu je napravila break. Imala je Rumunjka priliku poravnati na 5:5, ali je Dubrovčanka odigrala hrabriji gem od suparnice i zasluženo uzela set.

Treću je dionicu Konjuh također sjajno otvorila - vodstvom 3:0 nakon spašene break-lopte u prvom servis-gemu. Naša je tenisačica mirno držala svoj početni udarac do 5:2, a potom je izborila tri meč-lopte i realizirala prvu!

Konjuh nije najmlađa osvajačica WTA turnira, štoviše nije čak ni najmlađa hrvatska pobjednica (Mirjana Lučić-Baroni), ali je nagovjestila lijepe dane hrvatskog ženskog tenisa u bliskoj budućnosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider