Tenis
SPORTOVI
Tenis
Skupa s Melom

Fantastičan uspjeh: Dodig u finalu parova Wimbledona!

Ivan Dodig i Marcelo Melo izborili su nastup u finalu parova najcjenjenijeg svjetskog turnira.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatsko-brazilska kombinacija je u polufinalnom okršaju koji je trajao 175 minuta u pet setova nadmašila Leandera Paesa i Radeka Štepaneka s 3:6, 6:4, 6:1, 3:6, 6:3.

U svakom setu osim trećeg, koji su Hrvat i Brazilac uvjerljivo riješili u svoju korist, odlučivao je samo jedan break. U odlučujućoj je dionici ''naš'' par oduzeo servis suparnicima u osmom gemu da bi nakon toga Dodig mirno odservirao za veliku pobjedu.

I Dodigu i Melu je ovo prvi plasman u finale parova na Grand Slam turnirima. Štoviše, naš tenisač nikad nije osvojio ni ATP turnir u konkurenciji parova, za razliku od Mela koji ima 11 naslova. Ujedno, Dodig je postao prvi Hrvat u finalu parova na nekom Grand Slamu od 1999. godine kada je Goran Ivanišević s Jeffom Tarangom poražen u završnom meču Roland Garrosa.

Na putu do naslova u Wimbledonu Dodigu i Melu će stajati prvi nositelji Bob i Mike Bryan. Američki 35-godišnji blizanci su u polufinalu bili bolji od Indijca Rohana Bopanne i Francuza Edouarda Roger-Vasselina sa 6:7(4), 6:4, 6:3, 5:7, 6:3. Braća Bryan su u karijeri osvojila čak 14 Grand Slam naslova u parovima, od toga dva na Wimbledonu (2006. i 2011. godine).

 

Wimbledon, tenisači, polufinale parova:

B. Bryan / M. Bryan (1) - Bopanna / Roger-Vasselin (14) 6:7(4), 6:4, 6:3, 5:7, 6:3

Dodig / Melo (12) - Paes / Štepanek (4) 3:6, 6:4, 6:1, 3:6, 6:3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider