Tenis
SPORTOVI
Tenis
argentinci misteriozni

Izbornici još kriju sastave: Ćorić izgleda sve bolje!

Manje od 24 sata ostalo je do otkrivanja karata za prvi dan finala Davis Cupa. Tko će biti drugi hrvatski, a tko argentinski reket u velikom završnom obračunu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao što su najavili na početku tjedna, izbornici hrvatske i argentinske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan i Daniel Oršanić još uvijek nisu donijeli konačnu odluku o sastavima koje će nominirati na službenom ždrijebu finalnog obračuna u četvrtak u podne, u KD Vatroslav Lisinski.

Sasvim je izvjesno da će Hrvatsku predvoditi Marin Čilić i da će Ivan Dodig biti jedan od dvojice igrača koji će nastupiti u subotnjoj igri parova. Također je jasno da argentinski izbornik svog najjačeg aduta vidi u Juanu Martinu del Potru koji će biti 'broj 1' gostujuće reprezentacije. Ostaje pitanje koga će Orsanic prvog dana suprotstaviti Čiliću.

Ivo ili Borna protiv Del Potra?

Željko Krajan je u srijedu testirao kandidate za 'drugu ploču'. Ivo Karlović i Borna Ćorić trenirali su ranom poslijepodnevnom terminu. Na mladom Zagrepčaninu su svakim danom sve manje vidljivi tragovi nedavne operacije na koljenu, sve se slobodnije kreće terenom, a sudeći prema poenima koje je odigravao, podloga u zagrebačkoj Areni mu odgovara.

S medicinske strane, Ćorićevo operirano koljeno je potpuno sanirano, no ostaje pitanje reakcije ostatka tijela u meču na tri osvojena seta s najvećim mogućim ulogom. U hrvatskom taboru nitko neće potvrditi da Borna to ne bi mogao izdržati, ali nitko ne želi davanjem 'zelenog svjetla' na sebe preuzeti odgovornost moguće nove ozljede. kad se hrvatski tenisač nađe u stresnoj situaciji.

S obzirom na to kako je igrao ove sezone te na formu koju pokazuje na treninzima u Areni, za očekivati je da će Željko Krajan prvog dana povratnika Ivu Karlovića poslati na okršaj s Del Potrom, a onda eventualno kalkulirati sa sastavom posljednjeg dana, ovisno o ishodima prethodnih mečeva.

Oršanić na većim mukama

Dojam je da je na mnogo većim mukama Daniel Orsanic. Između dvojice ljevorukih 26-godišnjaka Guida Pelle i Federica Delbonisa nema neke velike razlike, kad su u pitanju dvoranski mečevi na tvrdoj podlozi. Rezultati su im jednako skromni, s time da je Delbonis u posljednje vrijeme bio nešto bolji pa je na ATP turniru u Baselu prije mjesec dana stigao do četvrtfinala. Argument za uvrštanje Pelle u momčad su nastupi u Davis Cupu, gdje je u dvoranskim uvjetima donio važne pojedinačne bodove na debiju u Poljskoj u 1. kolu te u polufinalu protiv Velike Britanije, gdje je bio bolji od Kylea Edmunda.

Naravno, ne treba isključiti ni mogućnost da se Orsanic odluči za 29-godišnjeg Leonarda Mayera koji je u polufinalu donio pobjednički bod u petom meču, zamijenivši Juana Martina del Potra. Gledajući njegov učinak u Davis Cupu (ukupno 11-3, u dvorani 7-3), Mayer se doima kao logičan izbor.

Statistika dosadašnjih međusobnih dvoboja trojice spomenutih Argentinaca protiv Čilića neće mu biti od velike pomoći. Nijedan još nije uspio pobijediti najboljeg hrvatskog tenisača. Mayer je izgubio tri, Delbonis dva, a Pella jedan meč protiv Marina. Za Delbonisa je otegotna okolnost što je oba poraza doživio na zemljanoj podlozi pa je opravdana sumnja da bi nešto više mogao napraviti u bržim uvjetima.

To bi u konkurenciji ostavilo Pellu i Mayera. Pella je izgubio od Čilića u tri seta, od čega su dva odlučena u 'tie-breaku', u 1. kolu US Opena 2015. kad je Marin branio naslov osvojen godinu prije. Mayer je bio konkurentan samo u dvoboju na Roland Garrosu 2010., kad je Čiliću trebalo pet setova za pobjedu.

Iz svega navedenog zaključak je da bi bilo veliko iznenađenje ako u četvrtak na ždrijebu ne bude odlučeno da se u prva dva pojedinačna dvoboja sastanu Marin Čilić i Guido Pella te Ivo Karlović i Juan Martin del Potro.

Dječji dan opet pun pogodak

Program u Areni Zagreb u petak i nedjelju započinje u 14 sati, a subotnja igra parova na rasporedu je od 15 sati.

U srijedu su hrvatski tenisači uveselili prolaznike, posebno one mlađe, na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića (Cvjetnom trgu), posebno mlađe poklonike teniskog sporta. Franko Škugor, Marin Draganja, Mate Delić i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić bili su u akciji na Cvjetnom, dok su Ivo Karlović i Borna Ćorić zbog rasporeda treninga morali propustiti to druženje.

Tijekom trosatnog programa priređen je zabavan i edukativan sadržaj kojim je djeci približeno igranje tenisa, a onima kojima to nije prvi kontakt s ovim sportom omogućeno je da saznaju i neke nepoznate detalje.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider