Tenis
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Tenis
Odlučivali milimetri

Drama u Wimbledonu: Čilić prošao dalje nakon velike borbe

Marin Čilić pobijedio je u drugom kolu Wimbledona Ricardasa Berankisa sa 3:2 u setovima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 3. kolo Wimbledona, on je nakon više od tri i pol sata igre svladao Litvanca Ričardasa Berankisa sa 6-3, 4-6, 7-6 (6), 4-6, 7-5. U posljednjem gemu doslovno su odlučivali milimetri.

Čilić je do pobjede protiv 89. igrača svijeta, koji nikada dosada još nije prošao dva kola u Wimbledonu, stigao mnogo teže od predviđanja, bio je na pragu poraza kada je kod rezultata 5-5 u petom setu Berankis imao dvije "break-lopte", ali ipak se uspio spasiti i izboriti prolazak u 3. kolo u kojemu ga očekuje Amerikanac John Isner.

Dvoboj Čilića i Berankisa bio je izuzetno kvalitetan od samoga starta. U prva dva seta svaki je igrač po jednom uspijevao oduzeti servis suparniku, Čiliću je to uspjelo u četvrtoj igri prvoga seta, a Berankisu u 10. igri drugog.

U trećem setu jedinu "break-loptu" izborio je Čilić i to kod rezultata 4-4, ali tada je Berankis pogodio as i potom uspio zadržati servis, pa se igrao "tie-break". Ključni trenutak u odlučujućoj igri zbio se kod rezultata 6-6 kada je Berankis napravio neprisiljenu pogrešku i tako ponudio Čiliću da svojim servisom riješi treći set u svoju korist što je naš igrač i iskoristio.

No, gubitak trećeg seta nije pokolebao Berankisa koji je u četvrtom dva puta oduzeo servis Čiliću i stigao do prednosti od 5-1. Naš se igrač iz te krize uspio izvući, osvojio je tri gema zaredom, ali ipak nije uspio spriječiti odlazak u peti set.

Čilić je već kod rezultata 1-0 u petom setu stigao do dvije "break-lopte", ali Berankis ih je spasio s dva odlična servisa. Već u sljedećoj igri Berankis se našao u istoj poziciji, a Čilić je neugodnu situaciju riješio s tri asa zaredom. Niti jedan igrač nije više stizao do prilike za "break" sve do 5-5, a tada je Čilić zapao u krizu prvog servisa i Berankis je stigao do 15-40. Iako ga nije služio početni udarac, Čilić je s nekoliko odličnih udarac s osnovne linije ipak uspio zadržati servis i povesti sa 6-5, a potom je Berankis u sljedećoj igri kada je servirao za ostanak u meču napravio nekoliko pogrešaka, a meč je okončan Litvančevom dvostrukom servis pogreškom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider