Tenis
SPORTOVI
Tenis
Buduća super zvijezda

Donna Vekić za Dnevnik Nove TV: 'Drago mi je što sam dobila baš Cibulkovu'

Do sada je pokazivala enorman potencijal, a sada i karakter na najtežim ispitima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dominiku Cibulkovu, jednu od najboljih tenisačica svijeta ove sezone Donna Vekić je srušila u tie breaku trećeg seta. Dokaz da je spremna za velike stvari.

''Ona je ove godine druga igračica, presretna sam što sam uspjela dobiti baš nju jer ima tako odličnu godinu. Ovo mi je stvarno odlično iskustvo za dalje“, kaže Donna Vekić za Dnevnik Nove TV.

Osječanka kojoj je 17 godina počela je s profi tenisom kada joj je bilo 14. Godinu 2011. završila je kao 392. igračica svijeta. Već je u 2012. godinu, u kojoj je igrala finale Taškenta, završila kao 118. na svijetu, 2013. u kojoj je igrala finale Birminghama kao 86. 

Iako je lošije počela ovu godinu, osvajanjem Malezija opena napredovala je 30 mjesta i trenutačno je 65. igračica svijeta.

„Bila sam već ranije u dva WTA finala koja su mi pomogla što se tiče ranking ljestvice. Imala sam velika očekivanja na sljedećim turnirima, možda i prevelika. Kada bih izgubila od vrlo dobrih igračica, to bi me razočaralo i usporilo“, pojašnjava Donna.

Dakako, uspjeh je obradovao i još jednu supertalentiranu Hrvaticu, kolegicu iz reprezentacije Anu Konjuh.

''Nisam nigdje uhvatila na televiziji, pa sam pratila preko livescorea. Stvarno sam sretna zbog nje i čestitam joj. Nadam se da ćemo uskoro imati takve rezultate i u Fed Cupu s reprezentacijom.“

Donna je osvajanjem Malezija Opena, postala tek jedna od pet Hrvatica s osvojenim WTA

Ovo je prvi hrvatski naslov nakon osvajanja Charlestona Ive Majoli 2002. Osvajačica Roland Garrosa predvodi hrvatske osvajačice WTA turnira s osam naslova. Mirjana Lučić Baroni i Silvia Talaja osvojile su po dva turnira, Donna Vekić i Sabrina Goleš po jedan.

U posljednjih osam godina, od Vanije King nitko mlađi nije osvojio WTA turnir. Rezultat kao garancija velikih stvari. Naviknut ćemo se. Donna Vekić je zvijezda u sazrijevanju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider