Tenis
SPORTOVI
Tenis
Kakav dan!

Donna Vekić se pridružila Lučić-Baroni: Dvije Hrvatice u 3. kolu RG-a

Nakon Mirjane Lučić Baroni u treće kolo Roland Garrosa plasirala se i Donna Vekić pobijedivši u dvoboju 2. kola srpsku tenisačicu Bojanu Jovanovski 6-4, 6-3...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vekić je do uspjeha karijere na Grand Slam turnirima stigla nakon 80 minuta igre ne izgubivši niti jednom svoj servis.

Mlada Hrvatica je već u prvom gemu napravila 'break' što je bilo dovoljno za osvajanje seta. Vekić je prilike za 'break' imala i u trećem i petom gemu, ali je i jedan oduzeti servis bio dovoljan. U drugom setu igralo se bez prilike za 'break' do sedmog gema kada je 18-godišnja Vekić oduzela servis suparnici. U devetoj igri Vekić je napravila još jedan 'break' za konačnih 6-3.

Posljednje dvije godine Vekić je u Parizu ispadala u prvom kolu, a do sada najveći uspjeh na Grand Slam turnirima ostvarila je na Australian Openu i US Openu 2013. godine, te Wimbledonu prošle godine stigavši do drugog kola. U trećem kolu njezina protivnica bit će pobjednica dvoboja između Srpkinje Ane Ivanović i Japanke Misaki Doi.

Nekoliko minute prije Donne Vekić plasman u treće kolo izborila je i Mirjana Lučić Baroni koja je priredila senzaciju pobijedivši treću igračicu svijeta Rumunjku Simonu Halep 7-5, 6-1. Lučić Baroni je do pobjede nad trećom nositeljicom pariškog turnira i prošlogodišnjom finalisticom stigla nakon sat i 11 minuta igre. Nakon što je prvi set dobila 7-5, 'Mikica' je u drugom setu bila impresivna prepustivši suparnici samo jedan gem. U trećem kolu očekuje ju Francuskinja Alize Cornet koja je u drugom kolu bila bolja od Rumunjke Alexandre Dulgheru 6-2, 7-5. Do sada su igrale jednom, 2012. u Sydneyju, a slavila je Francuskinja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider