Tenis
SPORTOVI
Tenis
imao je sreće

Donna očekivano nije dobro primila vijest o kazni Kyrgiosu

Nakon što je Nick Kyrgios dobio tek uvjetnu kaznu od vodstva ATP-a, kratko se oglasila i hrvatska tenisačica Donna Vekić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prostački ispad Nicka Kyrgiosa o kojem je brujao teniski svijet za mnoge je prošao praktički nekažnjeno. Podsjećamo, Kyrgios je tijekom meča u Montrealu Wawrinki poručio "da mu je njegov prijatelj (Kokkinakis nap.a.) poš.... curu."

Nakon svega je dobio tek uvjetnu četverotjednu suspenziju i novčanu kaznu od 25.000 dolara, ali kazna neće biti aktivirana, ako Kyrgios u sljedećih šest mjeseci, do 24. veljače 2016. godine ne bude kažnjen na ATP turnirima za verbalno ili fizičko zlostavljanje ili ne skupi više od 5000 dolara kazni na ATP turnirima.

Ovi se uvjeti ne odnose na Kyrgiosove nastupe na Grand Slam turnirima i dvobojima u Davis Cupu, natjecanjima koji su pod ingerencijom Međunarodne teniske federacije (ITF). Uspije li 20-godišnji Australac zadovoljiti oba kriterija, 24. veljače će mu kazna biti odbačena. U suprotnom, bit će kažnjen onog trenutka kad mu isteknu svi žalbeni rokovi.

New York Post prenosi izjavu Donne Vekić koja je očito jako razočarana: 'Nisu ga suspendirali. To je smiješno. Nemam više komentara.''

Kyrgios je za ovaj incident već kažnjen s 10.000 dolara, a na istom je turniru zaradio i dodatnih 2.500 dolara kazne zbog neprimjerenog obraćanja pobiraču lopti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider