Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo Donna

Donna Vekić izbacila Kuznjecovu, 30. igračicu svijeta

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 3. kolo velikog WTA turnira iz serije Premier Mandatory koji se održava u Miamiju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osječanka je u 2. kolu pobijedila 28. nositeljicu, Ruskinju Svjetlanu Kuznjecovu, sa 7-6(5), 7-5 u meču koji je trajao jedan sat i 47 minuta. Naša je 17-godišnjakinja, podsjetimo, prije toga ostvarila dvije pobjede u kvalifikacijama, a potom je u 1. kolu je izbacila Kimiko Date-Krumm.

Prvi set dvoboja između Vekić i Kuznjecove bio je pun breakova, a naša je tenisačica pri svome vodstvu 5-4 propustila tri set-lopte. Na koncu za to ipak nije kažnjena budući da je bila uspješnija u tie-breaku. U drugom je setu nekadašnja pobjednica US Opena i Roland Garrosa prva oduzela servis suparnici, ali Donna se vratila, a potom u 12. gemu napravila novi break koji joj je ujedno donio i pobjedu.

Donna Vekić igrat će u 3. kolu protiv osme nositeljice - Čehinje Petre Kvitove koja je bila bolja od Argentinke Paule Ormaechee sa 6-3, 6-4. Bit će to prvi međusobni dvoboj između 17-godišnje Vekić i sedam godina starije Kvitove.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider