Tenis
SPORTOVI
Tenis
Poznati stručnjak

Donna Vekić izabrala novog trenera

Hrvatska tenisačica, 18-godišnja Donna Vekić, jedna od samo pet tinejdžerki među 100 najboljih igračica svijeta, za novoga je trenera odabrala američkog stručnjaka Johna Everta, brata 18-erostruke "grand slam" pobjednice Chris Evert.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

John Evert, je osnivač Evert Tennis akademije u Boci Raton, od koje je napravio jedan od najuspješnijih teniskih centara na svijetu, a trenirao je mnoge velike igračice i igrače, poput Andyja Roddicka, Sebastiena Grosjeana, Tatjane Golovin i, donedavno, Madison Keys. On će se priključiti stručnom timu Donne Vekić u kojem ostaje i Iva Majoli.

"Jako se radujem početku suradnje s Johnom. Njegovo iskustvo i znanje svrstavaju ga u trenerski vrh svjetskog tenisa i drago mi je što ću imati priliku učiti od njega", rekla je mlada Osječanka, trenutačno 85. igračica svijeta, i dodala:

"Također se radujem što ću moći dodatno razvijati svoj odnos s Chris i učiti od nje što je potrebno napraviti da bih ostvarila svoj cilj i postala što bolja tenisačica. Sretna sam i zbog nastavka suradnje s Ivom Majoli jer ona je uvijek bila tu za mene. Uvjerena sam da će John i Iva činiti sjajan tim".

"Donna je jedna od najvećih nada današnjeg ženskog tenisa. Nemam nikakve dvojbe da ima potencijal postati jedna od njboljih tenisačica svijeta i moj je zadatak pomoći joj da dođe do vrha", istaknuo je Evert koji će i putovati uz Vekić na značajan broj turnira tijekom 2015. godine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider