Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo Donna!

Donna Vekić deklasirala 3. nositeljicu i ušla u polufinale Birminghama

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u polufinale WTA turnira koji se igra na travnatim terenima u Birminghamu, uz nagradni fond od 235.000 dolara…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osječanka Donna Vekić je u četvrtfinalu deklasirala treću nositeljicu i 24. igračicu svijeta, Rumunjku Soranu Cirsteu, sa 6-2, 6-1. Meč je ukupno trajao 66 minuta, ali je čak tri puta bio prekidan zbog kiše tako da se razvukao kroz cijelo popodne.

U svakom slučaju, brojni prekidi nisu nimalo omeli koncentraciju našoj 16-godišnjakinji koja je drugi put u karijeri došla do polufinala na WTA Touru. Lani je, podsjetimo, iz kvalifikacija dogurala do finala na turniru u Taškentu.

''Bilo je teško nekoliko puta odlaziti s terena, pa se ponovno vraćati. Morate ostati zagrijani, cijelo vrijeme biti koncentrirani i spremni za povratak na teren. Nije bilo lako, ali mislim da sam obavila prilično dobar posao'', rekla je nakon pobjede Vekić koja je osvojila 84 posto poena nakon ubačenog prvog servisa.

''Volim napadati kad igram i kontrolirati poen. Mislim da takva igra u potpunosti odgovara travnatoj podlozi'', istaknula je Osječanka.

Cirstea je u petak uspjela napraviti samo jedan break i to na samom startu dvoboja. Vekić joj je, međutim, odmah uzvratila i povela s 3-2 nakon čega je meč prvi put prekinut. Poslije povratka na teren nije se dugo igralo, ali dovoljno da 89. igračica svijeta povede s 5-2. Nakon druge stanke Vekić je osvojila prvi set i povela s 2-1 u drugom da bi poslije trećeg i posljednjeg prekida odjurila do pobjede, osvojivši četiri gema u nizu.

Za plasman u drugi finale karijere naša će mlada tenisačica igrati protiv Slovakinje Magdalene Rybarikove.(TS)

WTA Birmingham, četvrtfinale:

Vekić - Cirstea (3) 6-2, 6-1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider