Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sretno im bilo!

Lov na najbolje: Počela je suradnja koja puno obećava

Ana Konjuh u Zagrebu je odradila prvi trening s novim trenerom Željkom Krajanom. Oboje vjeruju u uspješnu zajedničku suradnju, te kao cilj za ovu godinu najavljuju plasman među 20 najboljih tenisačica svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije samo tri mjeseca na istom je mjestu odrađivala prve treninge s Goranom Prpićem. Suradnja nije dugo trajala, no trenersko mjesto u timu Ane Konjuh brzo je popunjeno, s poznatim i provjerenim imenom.

Željko Krajan čovjek je koji bi jednu od najtalentiranijih svjetskih tenisačica trebao voditi prema vrhu.

"On je stvarno vrhunski trener, ima puno iskustva na ženskom Touru i nadam se da će to prenijeti i na mene i da će biti uspješna suradnja", optimistično će Ana, 33. tenisačica svijeta.

"Veliki izazov je sigurno za mene. Prošao sam, mogu reći, dosta puta kroz to s curama u ovakvoj fazi gdje je ona sad, gdje znam koje stvari su joj potrebne da bi krenula dalje, da bi napredovala i da bi se dokazivala dalje", izjavila je Ana za Dnevnik Nove TV.

A, ove sezone za sada se lijepo dokazuje. Finale Aucklanda na prvom, četvrtfinale Dubaija na posljednjem turniru.

I ono što je posebno značajno, čak pet pobjeda protiv tenisačica koje su u tom trenutku bile bolje rangirane od Ane. Prošle godine - kad je bila daleko lošije rangirana - to joj je uspjelo tek na Wimbledonu.

"Starim, tako da više iskustva imam, naravno. Na Touru sam već par godina i ti mečevi koje sam ranije gubila, koji su bili blizu, sad ih dobivam. Mislim da su to ti detalji koji rade razliku."

Krajan je Safinu doveo do broja 1

A, naporan rad ključ je da se detalji maksimalno dotjeraju. Posebno u ovoj dobi, reći će Krajan. Koji je do broja 1 vodio Dinaru Safinu.

"Safina gdje je bila možda i zbog čega je zaslužila biti broj 1 je taj način rada i ta privrženost tenisu i sve to oko tog tenisa. Ta želja koju je imala, da ju nije imala ne bi bila broj 1. Tako da s te strane, ako Ana ima tu želju, a vjerujem da ima, po potencijalu se vidi da može."

Oboje kao cilj za 2017. ističu plasman u top 20. Ana je trenutačno 33., a posljednjih tjedana intenzivno se bori s Mirjanom Lučić za poziciju najbolje hrvatske tenisačice.

"Stvarno mi je jako drago zbog nje u Australiji, imala je stvarno težak put do vrha tenisa. Nadam se da će raditi sve bolje rezultate, a mislim da i jedna drugu motiviramo da budemo što bolje."

Samo neka nastave. Ide im jako dobro...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider