Tenis
SPORTOVI
Tenis
Izgubio prvi set

Đoković uz puno poteškoća u polufinale Monte Carla

Drugi svjetski tenisač Novak Đoković dugo je bio na konopcima protiv Španjolca Guillerma Garcia-Lopeza u četvrtfinalu ATP Masters 1000 turnira u Monte Carlu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Branitelj naslova na koncu se ipak izvukao i došao do pobjede 4:6, 6:3, 6:1, a u polufinalu ga čeka novi klasik protiv Švicarca Rogera Federera koji je nešto ranije, također uz dosta muke, svladao Jo-Wilfrieda Tsongu s 2:6, 7:6(6), 6:1.

Garcia-Lopez je igrao sjajno set i pol i činilo se da bi mogao kreirati senzaciju i doći do prve pobjede u šestom međusobnom meču protiv Đokovića. Španjolac je u prvom setu stekao dva breaka prednosti od čega se Srbin nije uspio oporaviti. Istina, vratio je jedan break, ali drugi nije mogao.

U sljedećoj je dionici Garcia-Lopez imao nove tri prilike za break, nije ih iskoristio i to ga je na kraju skupo stajalo. Đoković je u osmom gemu iskoristio svoju jedinu break-loptu, uzeo je set i potpuno slomio moral 38. igraču svijeta. Treći je set nakon toga bio praktički samo formalnost, Đoković je triput oduzeo servis suparniku i zaključio priču.

 

ATP Monte Carlo, četvrtfinale:

Ferrer (6) - Nadal (1) 7:6(1), 6:4

Wawrinka (3) - Raonic (8) 7:6(5), 6:2

Federer (4) - Tsonga (9) 2:6, 7:6(6), 6:1

Đoković (2) - Garcia-Lopez 4:6, 6:3, 6:1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider