Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nole piše povijest

Đoković prestigao učitelja i ušao u elitu!

Novak Đoković osvojio je turnir u Indian Wellsu nakon što je u finalnom dvoboju pobijedio Rogera Federera sa 6:3, 6:7 (3), 6:2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novaku je to 50. trofej u karijeri, čime je nadmašio svog učitelja Borisa Beckera koji ih ima 49, te ušao među 10 tenisača po broju osvojenih turnira u tzv. Open eri (od 1968.).

Na toj listi na prvom mjestu je legendarni Connors sa 109 naslova, a dalje slijede: Lendl 94, Federer 84, McEnroe 77, Nadal 65, Borg i Sampras po 64, a prvi ispred Đokovića je Agassi sa 60. Novak se tako učvrstio na prvoj poziciji ATP liste i započeo 139. tjedan na čelu teniskih profesionalaca. Nedostaju mu dva tjedna da stigne Nadala na šestom mjestu vječne liste.

Iako nisu blistali u Indian Wellsu, naši su tenisači napredovali na listi. Marin Čilić je ostao 10., ali je zato 36-godišnji Ivo Karlović na 22. mjestu, što mu je najbolji plasman još od 4. svibnja 2009. kada je bio 21.

Borna Ćorić napredovao je za još jednu poziciju pa mu je sada 59. mjesto najbolji renking karijere. Ivan Dodig je 93. Dodig i Melo sada su drugi na listi parova, iza Bolellija i Fogninija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider