Tenis
SPORTOVI
Tenis
Raonić bez šanse

Đoković ekspresno do novog polufinala u Melbourneu

Prvi tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković posljednji je sudionik polufinala prvog ovogodišnjeg "grand slam" turnira, Australian Opena u Melbourneu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Đoković je u četvrtfinalu lakoćom svladao Kanađanina Miloša Raonića sa 7-6 (5), 6-4, 6-2 i tako izborio polufinalni ogled s braniteljem naslova Švicarcem Stanom Wawrinkom koji je ranije u srijedu svladao Japanca Keija Nishikorija sa 6-3, 6-4, 7-6 (6).

Đoković je dominirao tijekom čitavog susreta protiv Raonića, ukupno je izgubio samo 12 poena na svom početnom udarcu, dok je konstantno prijetio oduzimanjem servisa suparniku. U prvom setu Đoković nije iskoristio niti jednu od četiri "break-lopte", ali je tu dionicu igre uspio dobiti u "tie-breaku". Prvi je put Đoković oduzeo servis Raoniću u prvoj igri drugog seta što mu je bilo dovoljno da taj set dobije sa 6-4, dok je u trećem setu dva puta ostvario "break" za sigurnih 6-2.

Wawrinki je za osvajanje prva dva seta dovoljan bio po jedan "break", dok je o pobjedniku trećeg seta odlučivao "tie-break". Wawrinka je u odlučujućoj igri poveo sa 6-1, ali je Nishikori uspio spasiti pet vezanih meč-lopti i stići do 6-6, ali potom je loše skratio jednu lopti i ponudio šestu meč-loptu Wawrinki koju je Švicarac iskoristio zabivši as.

Đoković i Wawrinka susreli su se i na prošla dva Australian Opena, a oba su puta igrali po pet setova, te je pobjednik njihovog međusobnog dvoboja osvojio turnir. Prije dvije godine Đoković je dobio peti set u susretu 4. kola sa 12-10, dok je Wawrinka lani u četvrtfinalu dobio peti set sa 9-7 i tako prekinuo niz od 25 uzastopnih pobjeda Srbina u Melbourneu. Đoković je ukupno osvojio četiri Australian Opena, prvoga 2008. godine, a zatim još tri zaredom 2011., 2012. i 2013.

Još u utorak su plasman u polufinale osigurali Čeh Tomaš Berdych pobjedom protiv Španjolca Rafaela Nadala i Britanac Andy Murray koji je nadigrao Australca Nicka Kyrgiosa.

Plasman u polufinale turnira tenisačica u srijedu su osigurale Amerikanke Serena Williams i Madison Keys. Prva igračica svijeta i 18-erostruka pobjendica "grand slama" Serena Williams u četvrtfinalu je nadigrala prošlogodišnju finalisticu u Melbourneu Slovakinju Dominiku Cibulkovu sa 6-2, 6-2 i tako nakon pet godina ponovno izborila polufinale Australian Opena. Serena je pet puta osvajala ovaj turnir, ali posljednji put to je bilo 2010.

Serenina suparnica u polufinalu bit će Madison Keys koja na pragu svog 20. rođendana (rođena je 17. veljače 1995.) uživa u najboljem turniru u karijeri, Keys je u četvrtfinalu svladala Sereninu stariju sestru Venus sa 6-3, 4-6, 6-4. Dosadašnji najbolji rezultat Keys na "grand slamu" bilo je 3. kolo, gdje je igrala lani na Australian Openu i Roland Garrosu.

Polufinale turnira tenisačica još u utorak su izborile Ruskinje Jekaterina Makarova i Marija Šarapova.

REZULTATI ČETVRTFINALA,

TENISAČI:

Stan Wawrinka (Švi/4) - Kei Nishikori (Jap/5) 6-3, 6-4, 7-6 (6)

Novak Đoković (Srb/1) - Miloš Raonić (Kan/8) 7-6 (5), 6-4, 6-2

TENISAČICE:

Serena Williams (SAD/1) - Dominika Cibulkova (Svk/11) 6-2, 6-2

Madison Keys (SAD) - Venus Williams (SAD/18) 6-3, 4-6, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider