Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bolji od Goffina

Dimitrov odjurio do naslova na domaćem turniru

Bio je to veliki obračun i repriza četvrtfinala ovogodišnjeg Australian Opena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji bugarski tenisač Grigor Dimitrov stigao je do svog šestog ATP naslova u karijeri, a prvog na domaćem terenu, nakon što je u nedjeljnom finalu turnira u Sofiji nadigrao Belgijca Davida Goffina sa 7:5, 6:4.

Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i treća pobjeda za Dimitrova koji je Goffina pobijedio i u ovogodišnjem četvrtfinalu na Australian Openu.

Dimitrov je od 5:5 u prvom setu nanizao čak sedam gemova i vodio 5:0 u drugom setu, prije nego što je Goffin zaprijetio velikim preokretom. Belgijski tenisač je vratio dva 'breaka' zaostatka, došao do 4:5 spasivši tri meč-lopte kod zaostatka 1:5, ali je u desetom gemu ponovno izgubio servis za konačnih 7:5, 6:4 i veliko slavlje 25-godišnjeg Bugarina u do kraja ispunjenoj Armeec Areni.

Dimitrov je za trijumf u Sofiji zaradio 250 bodova i 85.945 eura, dok je Goffinu pripalo 150 bodova i 45.265 bodova. Bugarskom tenisaču je to drugi naslov u 2017. godini koju je započeo trijumfom na turniru u Brisbaneu, a ukupno šesti u karijeri iz 11 finala. Goffin je igrao u svom sedmom finalu i ostao na dva pobjednička trofeja.

ATP Sofija - finale:

Grigor Dimitrov (Bug/3) - David Goffin (Bel/2) 7:5, 6:4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider