Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nijedan zvižduk

Delić iznenađen srpskom publikom: Pogledajte što je rekao

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Mate Delić bio je zadovoljan nakon poraza u tri seta (6-3, 6-2, 6-4) od Novaka Đokovića i posebno zahvalan publici u Kraljevu koja hrvatskim tenisačima nije uputila nijedan zvižduk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako rezultatski nije bio onako uspješan kao u svom debitantskom Davis Cup nastupu, prošlog rujna u Amsterdamu, Mate Delić nije bio nezadovoljan svojom igrom protiv prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića.

"Ovaj mi je meč puno toga donio. Puno se može naučiti, jer kad igraš prvi put protiv igrača koji je osvajao Grand Slam turnire, prvi je na svijetu i jedan od najboljih igrača svih vremena, onda ne možete ništa izgubiti. Ušao sam u meč pod pozitivnom nervozom, što se osjetilo prvih deset minuta. Poslije sam pustio ruku i uživao na terenu. Puno se može naučiti samo gledanjem Đokovića, iz njegovog stava na terenu i njegovog ponašanja", rekao je Mate Delić.

Danima uoči dvoboja pričalo se o paklenoj atmosferi koja čeka hrvatske reprezentativce u Kraljevu, ali doček na predstavljanju uoči početka meča bio je više nego prijateljski.

"Iznenadili su nas. Kad je intonirana naša himna, kad smo predstavljani, nije nam upućen nijedan zvižduk. Zahvalan sam i organizatorima i publici na takvoj dobrodošlici", zaključio je Delić.

Atmosferom u dvorani zadovoljan je bio i Novak Đoković.

"Ovo je poseban dan za Srbiju i Kraljevo, svi su pokazali poštovanje prema protivniku. Hvala im na tome što je sve proteklo u sportskom duhu", rekao je Đoković i pohvalio svog suparnika:

"Mate je nezgodan igrač. Pokazao je da je spreman svojom teniskom kvalitetom ići prema samom vrhu. Igrao sam najbolje kada je bilo najvažnije, nisam mu dopustio nijednu priliku za break, a u tome mi je prije svega pomogao dobar servis".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider