Tenis
SPORTOVI
Tenis
Senzacija Kazahstanaca

Davis Cup: Murray ponovno koban za SAD, ispao branitelj naslova

Drugu godinu uzastopce Andy Murray je predvodio tenisku reprezentaciju Velike Britanije do pobjede protiv SAD u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa, a plasman u četvrtfinale izborili su i Francuska, Australija, Kazahstan, Srbija i Belgija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Britanci su pobijedili SAD 3-2, a Murray je odlučujući treći bod donio pobjedom protiv Johna Isnera 7-6 (4), 6-3, 7-6 (4).

Velika Britanija će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske koja je sa 3-2 bila bolja od Njemačke. Francuzi su pobjedu osigurali već nakon prva dva dana natjecanja, a Njemačka je danas tek ublažila poraz nakon što je Jan-Lennard Struff bio bolji od Nicolasa Mahuta 7-6 (6), 6-3, a Philipp Kohlschreiber od Gillesa Simona 7-6 (5), 6-4.

Plasman u četvrtfinale neočekivano je izborio Kazahstan pobijedivši Italiju 3-2. Italija je uoči posljednjeg dana vodila 2-1, no domaćin je u nedjelju načinio preokret. Prvo je Mihail Kukuškin pobijedio Andreasa Seppija 7-6 (8), 6-0, 6-4, a odlučujući bod donio je Aleksandr Nedovjesov trijumfom protiv Fabia Fogninija 7-6 (5), 3-6, 4-6, 6-3, 7-5. Nedovjesov je 130. tenisač svijeta, dok se Fognini nalazi na 22. mjestu, no Nedvjesov je fanatičnom igrom stigao do velike pobjede.

Kazahstan će u četvrtfinalu igrati protiv Australije koja je slavila u Ostravi protiv Češke 3-2. Presudan bod za Australce osvojio je Bernard Tomic porazivši Lukasša Rosola 7-6 (4), 6-3, 7-6 (5). Australija je izborila plasman u četvrtfinale prvi put nakon 2006. godine premda je čak 28 puta slavila u ovom natjecanju.

Belgija je pobijedila branitelja naslova Švicarsku bez Rogera Federera i Stanislasa Wawrinke 3-2. U odlučujućem petom meču David Goffin je deklasirao Adriena Bossela 6-4, 6-0, 6-4. Belgiju u četvrtfinalu očekuje bolji iz dvoboja Kanade i Japana, a Kanada vodi 2-1.

Srbija će nakon pobjede protiv Hrvatske u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika dvoboja Brazil - Australija. Nakon dva dana Brazil vodi u Buenos Airesu 2-1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider