Tenis
SPORTOVI
Tenis
zaobišla nas sreća

Hrvatska naletjela na 'minu': Čilić i Ćorić na mukama već u 1. kolu!

Iako ova sezona još nije završena, izvučeni su parovi 1. kola Davis Cupa za iduću godinu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisači će u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa od 3. do 5. veljače sljedeće godine ugostiti Španjolsku, odlučeno je ždrijebom održanim u četvrtak u londonskom uredu glavnog pokrovitelja natjecanja BNP Paribas.

Najuspješnija reprezentacija u Davis Cupu u posljednjih 15 godina, koja se pobjedom u Indiji vratila u Svjetsku skupinu, suprotstavit će se hrvatskim tenisačima u 1. kolu Svjetske skupine, a kako su Španjolci bili domaćini u jedinom dosadašnjem dvoboju, tako će se taj dvoboj igrati u Hrvatskoj, samo dva mjeseca nakon finalnog obračuna s Argentincima koji je na rasporedu od 25. do 27. studenoga.

Za pretpostaviti je da će Španjolska nastupiti u najjačem sastavu, odnosno da će izbornica Conchita Martinez na raspolaganju imati sve najbolje igrače, uključujući i osvajača 14 pojedinačnih Grand Slam naslova Rafaela Nadala.

"Ždrijeb nas nije pomazio. Zapeli su mi za oko prije izvlačenja, kao reprezentacija koju bi bilo dobro izbjeći, ali se to nije dogodilo. Idemo na vrlo jaku reprezentaciju koja se, kako se čini, opet okuplja u najjačem sastavu. Izgleda da su odlučili ponovno pokušati napraviti velik rezultat, sakupljaju najjače snage u želji da to ostvare. Pozitivno je što smo domaćini, igranje u dvorani nam više odgovara nego da smo u gostima, a to bi sigurno bilo na zemlji", rekao je izbornik Željko Krajan.

Španjolska je od 2000. godine, kad je stigla do svog prvog naslova u Davis Cupu, taj trofej osvajala još četiri puta (2004, 2008, 2009. i 20011.) te još dvaput gubila u finalu (2003. i 2012.). Hrvatska je jedini put u finalu zaigrala 2005. u Bratislavi, kad je pobjedom nad Slovačkom stigla do jedinog naslova.

U jedinom prijašnjem dvoboju Hrvatske i Španjolske odigranom u Valenciji, u četvrtfinalu 2003. godine, Španjolci su slavili s 5-0. Za Hrvatsku su igrali Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Lovro Zovko i Mario Radić, a izbornik je bio Nikola Pilić, dok je španjolski izbornik Jordi Arrese na raspolaganju imao Juana Carlosa Ferrera, Carlosa Moyu, Alberta Costu i Alexa Corretju. Igralo se na zemljanoj podlozi.

Pobjednici dvoboja prvog kola plasirat će se u četvrtfinale, dok će poraženi u borbu za opstanak.

Dvoboji četvrtfinala na rasporedu su od 7. do 9. travnja sljedeće godine, polufinalni dvoboji bit će odigrani od 15. do 17. rujna, a dvije najuspješnije reprezentacije će se u finalu boriti za trofej u terminu od 24. do 26. studenoga.

Poražene reprezentacije iz prvog kola čeka borba za ostanak u Svjetskoj skupini, a ti će dvoboji biti igrani u terminima polufinalnih dvoboja, od 15. do 17. rujna.

Svjetska skupina - 1. kolo (3 - 5. veljače 2017.)

Argentina (1) - Italija

Njemačka - Belgija (7)

Australija - Češka (4)

SAD - Švicarska (5)

Japan - Francuska (6)

Kanada - V. Britanija (3)

Srbija (8) - Rusija

HRVATSKA (2) - Španjolska
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider