Tenis
SPORTOVI
Tenis
U pratnji djevojke

FOTO Maradona stigao u Zagreb: Argentinu će bodriti najslavniji navijač

Diego Armando Maradona stigao je u četvrtak navečer u Zagreb na finale Davis Cupa između Hrvatske i Argentine.

Maradona se u Zračnoj luci Pleso pojavio u pratnji djevojke Rocije Olive, a razlog dolaska u Hrvatsku je finale Davis Cupa u kojem teniska reprezentacija Hrvatske dočekuje njegovu Argentinu. Prvi mečevi igraju se u petak.

Točna satnica dolaska jednog od najboljih nogometaša svih vremena strogo se čuvala, ali na Plesu ga je ipak dočekalo nekoliko fanova i argentinskih novinara. Maradona je došao u Zagreb nakon odrađene turneje po Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Krajanov ALL-IN: Otkrio sve karte, Argentinci odustali od provjerene recepture!

Maradona bi trebao biti smješten u hotelu u kojem je odsjela i argentinska reprezentacija. Maradona će biti na osmom katu Hiltona, a tenisači su na sedmom.

Da će Maradona doći u Zagreb i bodriti reprezentaciju Argentine u finalu Davis Cupa protiv Hrvatske, najavio je i prvi reket Argentine Juan Martin del Potro, a prije nekoliko dana to je na svojoj internetskoj stranici potvrdio argentinski Ole koji je podsjetio na trenutke kada je Maradona bodrio svoju reprezentaciju.

Zanimljivo, Maradona je bio na tribinama Lawn Tennis Cluba u Buenos Airesu 2002. godine kada je u četvrtfinalu Davis Cupa Argentina s 3:2 slavila protiv Hrvatske. Tada su za našu reprezentaciju nastupali Ivan Ljubičić, Ivo Karlović i Goran Ivanišević. Pobjednički bod domaćinu donio je Gaston Gaudio koji je u petom meču s glatkih 3:0 slavio protiv tada 23-godišnjeg Karlovića.

Maradona je bio uz Argentinsku Davis Cup reprezentaciju i 2006. godine kada je u finalu gostovala u Rusiji. Argentinci su tada izgubili s 3:2, a pobjednički bod Rusima u petom dvoboju donio je Marat Safin. Maradona je uoči posljednjeg dana natjecanja održao motivacijski govor igračima u svlačionici te je nakon završetka na terenu čestitao Safinu i cijeloj ruskoj reprezentaciji.

Maradona će kao jedan najvećih nogometaša svih vremena uveličati finalni obračun između Hrvatske i Argentine.

"On je referencija u sportu za ljude, za čitav svijet. Lijepo je što će doći ovdje i što voli tenis", izjavio je argentinski tenisač Leonardo Mayer nakon treninga.

"Navijač sam Boca Juniorsa i volim Diega. Bit će lijepo jer motivira jako", kazao je Mayer dodavši: "On je igrao sa slomljenim zglobovima, napravio je mnoge stvari koje nitko nije".

To što će Maradona s tribina zagrebačke Arene bodriti argentinsku reprezentaciju hrvatskom izborniku i tenisačima nimalo ne smeta.

„Može im doći bilo tko. Bio je i 2002. godine u Argentini i bodrio ih je protiv nas. Voli tenis i znam da si je dobar s Del Potrom. Ako njima i navijačima Argentine njegov dolazak nešto znači OK, ali mi imamo svoj fokus i svoj cilj od kojeg ne odstupam“, izjavio je izbornik Željko Krajan.

Marin Čilić i Federico Delbonis otvorit će u petak finalni dvoboj Davis Cup reprezentacija Hrvatske i Argentine, a nakon njih snage će odmjeriti Ivo Karlović i Juan Martin del Potro.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider