Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ušao u Top 100

Završila bajka Borne Ćorića

Sedamnaestogodišnji Borna Ćorić nije uspio izboriti prvi ATP finale, no s polufinalom turnira u Baselu postao je novi stanovnik Topa 100…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon više od dva sata tenisa Belgijac David Goffin izborio je finale ATP turnira iz serije 500, koji se ovoga tjedna igra u švicarskom Baselu. Goffin je sa 6-4, 3-6, 6-3 bio bolji od hrvatske senzacije Ćorića, koji je odigrao još jedan sjajan meč ovoga tjedna, samo dan nakon što je šokirao trećeg tenisača svijeta – Rafaela Nadala.

Goffin je bolje odigrao prvu dionicu i sasvim ju zasluženo uzeo rezultatom 6-4. Ćorić je bio evidentno nervozan, što je iskusniji Belgijac, koji je prethodno slavio u 42 od 44 susreta (uključujući Challenger turnire), iskoristio i uzeo prvi set.

U drugom setu naš je tenisač zaigrao bolje, te je ranim breakom poveo s 3-0 i tu je prednost jednog breaka držao do samog kraja.

U odlučujućem setu je ispustio servis u četvrtom gemu, nakon što je imao 40-15 i još jednu prednost. Kod 40-30 i prednosti je 'lupio' dvije dvostruke pogreške i to je Belgijac kaznio breakom. Imao je Ćorić priliku odmah vratiti izgubljeno, no Goffin je break-loptu spasio as-servisom.

Belgijcu je ruka zadrhtala pri servisu za meč kada je naš tenisač od 40-0 stigao do izjednačenja, no Goffin potom sa servis 'winnerom' i odlično izrađenim poenom odlazi u svoj prvi ATP 500 finale.

Protivnika će saznati kroz otprilike sat i pol do dva, nakon što polufinalni susret odigraju Ivo Karlović i najuspješniji tenisač svih vremena – Roger Federer.

ATP Basel, polufinale:

Goffin (6) – Ćorić 6-4, 3-6, 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider