Tenis
SPORTOVI
Tenis
'Možete li to zamisliti?'

Ukrajinac šokirao teniski svijet: 'Pola tenisačica su lezbijke!'

Ukrajinac Sergej Stakhovski šokirao je teniski svijet izjavom da kćerki neće dati da ide njegovim stopama jer je "gotovo svaka druga tenisačica lezbijka".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Na ATP Touru je normalna atmosfera. Ako ima homoseksualaca, mi bismo to znali jer je to vrlo zatvoren krug. Ne bih baš stavio ruku u vatru za sve igrače, posebno ove nove, ali u prvih 100 definitivno nema homoseksualaca", rekao je Sergej Stakhovski u razgovoru za ukrajinske medije.

Nakon toga se osvrnuo na izjavu legendarne tenisačica Martine Navratilove koja je rekla da bi voljela da više vrhunskih igrača javno prizna svoju seksualnu orijentaciju.

"Ona nema pojma kakav je muški tenis. Na WTA Touru gotovo je svaka druga tenisačica lezbijka. Gotovo pola, možete li to zamisliti? Zato ja svojoj kćeri neću dozvoliti da igra tenis", ispalio je Stahovski.

Izjave Stahovskog izazvale su reakciju u teniskom svijetu. Predsjednik ATP-a Chris Kermode je poručio da to "uvredljivo, neprihvatljivo te nema mjesta u sportu". Predsjednica WTA-a Stacey Allaster je izjavila:

"Tužno je da danas postoje ljudi ograničenih razmišljanja koji o ženama govore samo na temelju seksualne orijentacije."

Stahovski, trenutno 49. tenisač na ATP ljestvici, je nakon svega na Twitteru poručio:

"Žao mi je, nisam mislio uvrijediti nikoga."

Inače, Stahovski je ove godine ispao u prvom kolu Wimbledona od našeg Borne Ćorića. Ljubitelji tenisa u Hrvatskoj sjetit će ga se kao osvajača Zagreb Indoorsa iz 2008. kada je u finalu svladao Ivana Ljubičića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider