Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bez njega se loše piše

Čilićeva drama s ozljedom: Upitan meč protiv Srbije!

"Prošle smo godine na početku turnira igrali Delić i ja, sad će mu suparnik biti Ivan. Očito se Mate pretplatio na hrvatske derbije", komentirao je ishod ždrijeba četverostruki osvajač PBZ Zagreb Indoorsa Marin Čilić, koji zbog ozljede desne nadlaktice neće moći braniti naslov.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oporavak od ozljede Čiliću ne ide željenom brzinom, pa će Marin morati otkazati i turnire koje je kanio igrati iza Zagreba, Rotterdam i Delray Beach: "Oporavak ide sporije od priželjkivanoga, sada je to već sedam tjedana bez tenisa. Ja sam inače u aktivnom treningu, radim s nogama i sve ono što nije povezano s desnom rukom. Ali, uželio sam se tenisa. Najnovija magnetna rezonancija pokazuje napredak, ali barem još dva tjedna neću normalno trenirati", objasnio je Marin Čilić.

Kalendar je neumoljiv, utrku s vremenom ponekad je teško dobiti, sad je već u pitanju i njegov nastup u Davisovu kupu: "Na žalost, jest. S ova dva tjedna koja mi još predstoje, bit će to devet tjedana bez tenisa. To je najdulja stanka u mojoj karijeri. I otići odmah nakon toga na mečeve na tri dobivena seta bit će jako teško."

A kakvi su nam izgledi sa Srbijom u Kraljevu ako Marin ne zaigra?

"Treba vidjeti hoće li Đoković igrati, to je još također upitno. Oni i bez njega imaju jak sastav, ali i mi imamo mladu i motiviranu momčad. Uz malo sreće, mogli bismo i proći, ali ako se to i ne dogodi ovaj put, stvaranje reprezentacije proces je koji traje. Tako je bilo i 2005. kada je trofej osvojila momčad koja je prije toga dugo igrala zajedno", istaknuo je Čilić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider