Tenis
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Tenis
Fantastični tenisači

Čilić velikim preokretom donio Hrvatskoj pobjedu protiv Poljske!

Hrvatska Davis Cup reprezentacija upisala je pobjedu protiv Poljske u Varšavi zahvaljujući velikom preokretu Marina Čilića u četvrtom susretu. Čilić je svladao Jerzyja Janowicza u pet setova nakon što je gubio 2-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Unatoč problemima u prva dva seta, Marin Čilić uspio je preokrenuti dvoboj protiv Jerzyja Janowicza i pobjedom u pet setova donio Hrvatskoj prolaz u sljedeću fazu natjecanja.

Jerzy Janowicz je igrao vrlo dobro u prva dva seta i stvorio Čiliću dosta problema, međutim u trećem setu Marin je proigrao i na kraju otišao do pobjede u pet setova.

Početak meča nije bio dobar. Janowicz je dva puta oduzeo Čiliću servis u prvom setu i iako je Marin imao više as servisa i winnera, Poljaci su poveli u četvrtom susretu sa 6-3.

U drugom setu otišlo se u 13. igru gdje je Čilić imao sve u svojim rukama. Vodio je s 5-1, činilo se da će poravnati na 1-1 u setovima, ali Janowicz je nanizao šest poena i poveo s velikih 2-0 u setovima.

Treći set donio je boljeg i mirnijeg Čilića iako je Janowicz i dalje prijetio. Međutim hrvatski tenisač iskoristio je set loptu koja mu se ponudila kod 5-4 na servisu Janowicza i stigao je do smanjenja. Tu je Janowicz očito pao, četvrti set je izgubio s glatkih 6-1 da bi u petom setu uslijedila velika borba. Kod 3-3 Marin je uspio oduzeti servis Poljaku, lakoćom je zadržao svoj servis da bi nakon toga stigao do 15-40 i odmah realizirao prvu meč loptu.

Hrvatska je tako osigurala pobjedu i uoči posljednjeg susreta dana u kojem je trebao igrati Borna Ćorić protiv Michala Przysieznog. (TS)

Davis Cup:

Poljska - Hrvatska 1-3

Jerzy Janowicz - Marin Čilić 6-3, 6-7 (5), 4-6, 1-6, 3-6

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider