Tenis
SPORTOVI
Tenis
Glatko dobio Haasea

Čilić uvjerljivom pobjedom otvorio Roland Garros

Najbolji hrvatski tenisač ostvario je prvu Grand Slam pobjedu u 2015. godini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić je u prvom kolu Roland Garrosa pobijedio Robina Haasea 6:2, 6:4 i 6:2.

Bio je to prvi Čilićev nastup na Grand Slam turnirima nakon lanjskog osvajanja US Opena s obzirom da je propustio ovogodišnji Australian Open. Čilić je tako i u četvrtom međusobnom susretu ostvario pobjedu protiv Haasea, a dvije od te četiri pobjede dogodile su se u Roland Garrosu, prvu je upisao u 1. kolu 2008. godine.

Marin je bio dominantan u odnosu na svog suparnika od prvoga poena. Već u prvoj je igri oduzeo servis Haaseu, a to je ponovio i kod rezultata 4-2, te je prvi set riješio u svoju korist za samo 26 minuta.

Robin Haase je pružio nešto jači otpor u drugom setu u kojemu je držao rezultatsku ravnotežu do 3-3, ali tada je Čilić spojio nekoliko dobrih reterna i ostvario break koji mu je bio dovoljan za vodstvo od 2-0 u setovima.

Visok postotak prvog servisa

Treći je set počeo kao i prvi, Čilić je odmah u prvoj igri oduzeo servis Haaseu, a Nizozemac je jedinu break-loptu u čitavom dvoboju izborio kod rezultata 3-2. No, Čilić se spasio servis winnerom, a zatim je još zabio dva asa i poveo sa 4-2. Odmah potom ostvario je još jedan break i potom mirno odservirao za pobjedu.

Čilić je tijekom dvoboja protiv Haasea imao visok postotak ubačenog prvog servisa od 64 posto, a osvojio je čak 40 od 45 poena kada je ubacio prvi servis u igru. S druge je strane vršio stalan pritisak na Nizozemca na njegovom početnom udarcu osvojivši gotovo polovicu poena na Haaseov servis.

U 2. kolu Čilić će igrati protiv boljeg iz susreta između Australca Jamesa Duckwortha i Talijana Andree Arnaboldija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider