Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nikad nije izgubio kod 2-0

Čilić: Silno sam razočaran, ali odigrao sam odličan meč

Marin Čilić nije krio razočaranje nakon poraza u četvrtfinalu Wimbledona od Federera...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Silno sam razočaran zbog načina na koji sam izgubio, ali mislim da sam odigrao odličan meč", izjavio je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić na konferenciji za medije u Wimbledonu nakon četvrtfinalnog poraza od Rogera Federera u dvoboju u kojem je propustio prednost od dva seta i tri meč-lopte u četvrtom.

"Nikada nisam izgubio meč, kad sam osvojio prva dva seta. No, ne mogu reći da sam u bilo kojem setu osjetio da sam inferioran fizički ili mentalno. Kad bismo ponovno igrali, bio bih agresivniji u prilikama koje sam imao u četvrtom setu", rekao je Čilić koji je do ovog poraza u mečevima koji su odlučeni u petom setu imao učinak 23-9.

Federer je ključnim trenutkom dvoboja označio situaciju iz trećeg seta, u kojem je kod 3-3 izvukao 0-40, a posebno je zahtjevna bila prva 'break-lopta'.

"To je situacija u kojoj ništa nije od tvojom kontrolom. Možeš se samo nadati boriti, ne odustajati i nadati najboljem. On je odlično reternirao, odigrao mi pod noge. Izvukao sam se i vrlo brzo se našao u petom setu te servirao za pobjedu. Ponekad vam se zaostatak od dva seta čini kao nepremostiva planina. U ovom se meču sve odigralo tako brzo. Mislim da nije najveći, ali sigurno jedan od najvećih preokreta u mojoj karijeri, zbog svega što mi se događalo ove sezone i zato što sam još uvijek u mogućnosti osvojiti turnir", rekao je Federer koji je po deseti put u karijeri uspio pobijediti nakon što je izgubio prva dva seta.

Čilić nije bio razočaran načinom na koji je izgubio peti set.

"Federer je odlično servirao, a kad mi je oduzeo servis, nisam odigrao loše. Njegovi su reterni bili teški, lopte su ostajale nisko, a ipak sam uspijevao odigrati dobre udarce. No, on je odigrao neke nevjerojatne pasinge", rekao je Marin te zaključio:

"Još je dugo ljeto ispred mene, mnogo turnira. Vjerujem da sam pokazao kako se s ovakvom igrom mogu nositi s najboljima i pobjeđivati ih."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider