Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nakon prvog kola US Opena

Čilić se ovdje najbolje osjeća: To je mjesto gdje mogu igrati najbolji tenis

Marin Čilić je bio zadovoljan svojom izvedbom u 1. kolu US Opena u kojem je u ponedjeljak pobijedio Argentinca Guida Pellu sa 6-3, 7-6 (3), 7-6 (3)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski tenisač je na ovogodišnji US Open, posljednji Grand Slam turnir u sezoni, stigao kao branitelj naslova, a u svojim izjavama ostavlja dojam čovjeka koji uživa u toj ulozi.

"Ovdje se dobro osjećam. Ovo je najbolje mjesto za mene, mjesto na kojem mogu igrati svoj najbolji tenis. Zabavno je biti branitelj naslov, to mi je dodatni motiv, još se više borim, a ovi uvjeti mi odgovaraju", rekao je Čilić u intervju za televizijsku postaju Eurosport neposredno nakon pobjede nad argentinskim kvalifikantom Guidom Pellom, za koju je trebao nešto manje od dva sata igre.

"Gudio je igrao vrlo dobro, bio siguran s osnovne crte, a svojim ljevorukim servisima mi je zadavao dosta problema. No, zadovoljan sam kako sam servirao i odigrao meč", rekao je Čilić.

"Forma mi se diže iz mjeseca u mjesec. Vjerujem da sam na dobrom putu. Bilo bi lijepo kad bih ovdje opet pronašao najbolju formu", zaključio je deveti tenisač svijeta koji će u 2. kolu igrati protiv Rusa Jevgenija Donskoja.

Donskoj je u 1. kolu svladao Francuza Lucasa Pouillea sa 6-2, 6-7 (3), 6-2, 6-4. Ovaj 25-godišnji Rus u glavni je turnir došao iz kvalifikacija, a prije dvije godine stigao je do 3. kola u svom debitantskom nastupu u glavnom ždrijebu US Opena. Prošle godine je u New Yorku poražen u 1. kolu. Protiv trenutno 139. tenisača svijeta Čilić je odigrao jedan meč i pobijedio ga. Bilo je to prošle godine na turniru u Moskvi, gdje je Čilić na putu do naslova Donskoja pobijedio u osmini finala sa 6-3, 3-6, 6-3.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider