Tenis
SPORTOVI
Tenis
'Samo drži servis'

Goran u velikoj formi: Čilić otkrio kako mu je Ivanišević pomogao da sredi Isnera

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 4. kolo Wimbledona svladavši u 3. kolu Amerikanca Johna Isnera sa 7-6 (4), 6-7 (6), 6-4, 6-7 (4), 12-10 nakon četiri i pol sata igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvoboj između Čilića i Isnera prekinut je zbog mraka u petak navečer pri rezultatu 7-6 (4), 6-7 (6), 6-4, 6-7 (4), 10-10, a u subotnjem nastavku odigrana su samo dva gema koja su trajala 15 minuta.

Subotnji nastavak krenuo je Čilićevim servis-gemom. Naš se igrač mučio, jer u prva četiri poena nije mogao ubaciti prvi servis, no ipak je uspio izvući gem, da bi potom uslijedila drama na Isnerov servis. Čilić je stigao do dvije nove meč-lopte povevši sa 15-40, ali je Isner pogodio dva asa. Isner je spasio još jednu meč-loptu sjajnim volejem nakon drugog servisa, ali na Čilićevu ukupno petu meč-loptu Amerikanac je napravio dvostruku servis pogrešku.

"Igrao sam jako dobro jučer i bio sam blizu da završim meč, ali pao je mrak. Tijekom cijelom meča više sam pritiskao njegov servis i nadao sam se da ću tako nasataviti i danas. No, nikad ne znaš kako će se stvari odvijati, novi dan, novi uvjeti i imao sam sreću da sam iskoristio prvu priliku za break. Moj trener Goran Ivanišević je bio pozitivan i to je prenosio na mene, rekao mi je da držim svoj servis i da ću kad tad dobiti priliku za break" izjavio je Čilić.

Čilić će u 4. kolu igrati protiv Amerikanca Denisa Kudle koji je u pet setova svladao Kolumbijca Santiaga Giralda.

"Protiv Kudle igram prvi puta, ali nekoliko puta sam trenirao sa njime i može biti vrlo opasan. Moram biti koncentriran na svoju igru, dobro servirati, a mislim da me je u dosadašnja tri meča servis dobro služio. Sada sam odigrao dva meča zaredom u pet setova, nadam se da će se to promijeniti", dodao je Čilić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider