Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bez izgubljenog seta do 3. kola

Čilić na terenu gdje je osvojio US Open nastavio pohod prema obrani titule

Branitelj naslova pobjednika US Opena Marin Čilić plasirao se u 3. kolo posljednjeg teniskog Grand Slam turnira u New Yorku svladavši u 2. kolu Rusa Jevgenija Donskoja sa 6-2, 6-3, 7-5 za nešto manje od dva sata igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čilić je u srijedu po prvi put nakon osvajanja US Opena prošle godine zaigrao na Arthur Ashe stadionu, te je protiv ruskog kvalifikanta (133. na ATP ljestvici) odigrao točno onoliko koliko je bilo potrebno za rutinsku pobjedu.

Nakon što je u prvoj igri dvoboja bio suočen s tri "break-lopte", koje je uspio spasiti, Čilić je u nastavku prvoga seta čvrsto držao svoj servis, a dva je uspio ostvariti "break". Prvi je napravio za prednost 3-1, a drugim je zaključio prvu dionicu igre sa 6-2 u svoju korist.

U drugom setu Čilić je bez problema držao svoj servis, dok je jedini "break" ostvario za vodstvo od 5-3, no u trećem je igrao dosta lošije, čak je jednom izgubio i servis, ali je na kraju ipak uspio dvoboj privesti kraju.

Kada je oduzeo servis Donskoju za vodstvo od 2-1, činilo se kako je susret riješen, no uslijedio je katastrofalan Čilićev servis-gem kojim je odmah izgubio stečenu prednost. Do rezultata 5-5 više nije bilo "breakova", a tada je Čilić iskoristio nekoliko pogrešaka Donskoja za prednost od 6-5 i servis za meč. No, niti posljednji gem nije bio jednostavan za branitelja naslova, Donskoj je stigao do "break-lopte" kojom je mogao odvesti treći set u "tie-break", ali tada je Čilić pogodio jedan od svojih 19 asova, a zatim je osvojio i preostala dva poena servis-winnerom i asom.

"Dobro sam igrao od početka, Jevgenij je brz igrač koji ima igru za zemljane terene. Zato sam pokušao igrati agresivno i nisam želio ulaziti u duge izmjene koje bi više odgovarale mom protivniku. Zadovoljan sam i svojim servisom, ovo je brz teren što mi odgovara, a u trećem setu sam izgubio servis zbog pada koncentracije", izjavio je Čilić koji je protiv Donskoja po prvi put zaigrao na Arthur Ashe stadionu nakon trijumfa protiv Keija Nishikorija u prošlogodišnjem finalu.

U 3. kolu Čilić će igrati protiv boljeg iz dvoboja između Bugarina Grigora Dimitrova i Kazahstanca Mihaila Kukuškina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider