Tenis
SPORTOVI
Tenis
US Open

Čilić kreće u obranu naslova prvaka protiv kvalifikanta, Ćorić na Nadala

Branitelj naslova pobjednika US Opena Marin Čilić otvorit će nastup na posljednjem Grand Slam turniru sezone protiv nekog od tenisača iz kvalifikacija, odlučeno je na današnjem ždrijebu u New Yorku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čilić je prošle godine u finalu US Opena pobijedio Japanca Keija Nishikorija 6-3, 6-3, 6-3 ostvarivši najveći uspjeh u karijeri. Čilić će ove godine pokušati postati peti tenisač u posljednjih 25 godina koji je obranio naslov pobjednika na US Openu. Od 1990. godine to je uspjelo Šveđaninu Stefanu Edbergu, Amerikancu Peteu Samprasu, Australcu Patricku Rafteru i Švicarcu Rogeru Federeru.

U glavnom dijelu ždrijeba nastupit će i Ivo Karlović, te Borna Ćorić, a možda i Ivan Dodig ukoliko prebrodi kvalifikacije. Karlović će u prvom kolu igrati protiv Argentinca Federica Delbonisa, 63. tenisača svijeta. Do sada su igrali jednom, prošle godine u Beču, a slavio je 'Div sa Šalate'.

Bornu Ćorića na startu US Opena čeka teška prepreka, bivši najbolji tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal. Već su igrali jednom, prošle godine u Baselu, a pobijedio je naš mladi tenisač.

Mirjana Lučić-Baroni također čeka nekoga iz kvalifikacija, no prvi hrvatski ženski reket nije imao previše sreće jer Mirjanu u slučaju pobjede u drugom kolu očekuje najbolja tenisačica svijeta Amerikanka Serena Williams.

Ana Konjuh će igrati protiv Njemice Tatjane Marije, 66. tenisačice svijeta. Do sada nisu igrale međusobno.

Kroz kvalifikacije nastup u glavnom ždrijebu love Tereza Mrdeža, Petra Martić i Donna Vekić.

TENISAČI:
Borna Ćorić (HRV) - Rafael Nadal (Špa/N.8)
Marin Čilić (HRV/N.9) - kvalifikant
Federico Delbonis (Arg) - Ivo Karlović (HRV/N.21)

TENISAČICE
Mirana Lučić-Baroni (HRV) - kvalifikantica
Ana Konjuh (HRV) - Tatjana Maria (Njem)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider