Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ništa od polufinala

Nevjerojatno: Čilić propustio nemoguće i oprostio se od Indian Wellsa

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić oprostio se od nastupa na Premier ATP turniru u Indian Wellsu porazom u četvrtfinalu od Belgijanca Davida Goffina s 6-7 (4), 2-6...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čilić je po drugi puta u samo deset dana izgubio od Goffina, 18. tenisača svijeta, koji je Marina svladao i u Davis Cup dvoboju na zemlji Liegea. U Indian Wellsu je Marin propustio previše u prvom setu, uključujući i četiri set-lopte, da bi izbacio Goffina i ušao među četiri najbolja u Indian Wellsu, svojevrsnom 'petom' Grand Slamu. od 12 ponuđenih lopti za obrat, Čilić je iskoristio samo jednu, a imao je samo 56 posto ubačaja prvoga servisa.

Prvi set je bio vrlo dramatičan, a otišao je na stranu Belgijanca, iako je Čilić kod 6-6 propustio četiri set lopte, a u 'tie-breaku' je prokockao i vodstvo od 3-1. Ranije se Marin izvukao kada je kod 4-4 izgubio svoj servis, uzvrativši u gemu kada je Belgijanac servirao za set.

U drugom setu je Belgijanac propustio tri 'break-lopte' četvrtom gemu, da bi u šestom gemu Čilić bez poena izgubio svoj servis, a Goffin je vodstvo od 4-2 pretvorio u lakih 6-2 i ostvario još jednu pobjedu nad prvim hrvatskim 'reketom'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider