Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ovo nitko nije očekivao

Bravo, Ivo! Povratnik Karlović izbacio drugog nositelja za finale Bogote

Nastavljen je sjajan tjedan za Ivu Karlovića u glavnom kolumbijskom gradu. Hrvatski se tenisač plasirao u finale ATP turnira u Bogoti, izbacivši drugog nositelja Kevina Andersona…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Karlović je svladao 27-godišnjeg Južnoafrikanca sa 6-4, 6-7(4), 6-3 poslije jednog sata i 59 minuta igre. Uzvratio mu je na taj način za poraz u njihovom jedinom dosadašnjem dvoboju, odigranom prije dvije godine u londonskom Queen's Clubu.

Zagrepčanin u Bogoti igra tek drugi turnir poslije tromjesečne stanke uzrokovane virusnim meningitisom. Za trenutno 155. igrača svijeta ovo će biti osmi finale u karijeri i prvi nakon 2010. i Delray Beacha. Osvojio je dosad četiri naslova - u Houstonu, Nottinghamu i Stockholmu 2007. te ponovno u Nottinghamu 2008. godine.

U meču protiv Andersona, 23. igrača svijeta, Karlović je napravio break već u trećem gemu što mu je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta. Južnoafrikanac je uzvratio u tie-breaku drugog seta nakon što nijedan tenisač u toj dionici nije uspio oduzeti servis suparniku. Karlovića to, međutim, nije demoraliziralo i s novim si je breakom u trećem setu prokrčio put do pobjede i finala u kojem će igrati protiv boljeg iz dvoboja između domaćeg predstavnika Alejandra Falle i Kanađanina Vaseka Pospisila.

Dodajmo još da je naš tenisač ispalio 22 asa te osvojio 82 posto poena nakon ubačenog prvog servisa. U cijelom je meču bio suočen samo s jednom break-loptom.

Turnir u Bogoti se igra na tvrdoj podlozi, uz nagradni fond od 727.685 dolara. (TS)

ATP Bogota, polufinale:

Karlović - Anderson (2) 6-4, 6-7(4), 6-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider