Tenis
SPORTOVI
Tenis
Okršaj u Poljskoj

Borna Ćorić: Ovo je motiv da dam najviše što mogu

Treninzi, konferencija za novinare, televizijski intervjui, fotografiranje za momčadskog sponzora…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iza hrvatske Davis Cup reprezentacije je još jedan dan u Varšavi, isplaniran gotovo u minutu, uoči susreta protiv Poljske u sklopu 2. kola Prve skupine (igra se u dvorani Torwar od 4. do 6. travnja).
Dvorana je sada poprimila gotovo sva uobičajena obilježja za ovo natjecanje, a tu su i protokolarne obveze, među kojima je i prva tjedna konferencija za novinare. Na uvodno pitanje što misli o kvalitetama Jerzyja Janowicza, vodećeg poljskog tenisača, Marin Čilić je odgovorio:

„Sigurno nije slučajno ovako visoko rangiran. Sastali smo se samo jednom, baš u tjednu kad se probio u svjetski vrh i kad je na turniru u pariškom Bercyju došao do finala. Znamo dobro što može, znamo da se od njega očekuje najviše. Sigurno je da u njegovim mečevima neće biti mnogo izmjena s osnovne crte, uostalom, i podloga u dvorani je takva.“
Očekuje se da će drugi hrvatski reket biti Borna Ćorić, o kojem su poljski novinari vrlo dobro informirani. Na pitanje što očekuje ako će doista biti nominiran za pojedinačne mečeve 17-godišnji Ćorić je odgovorio:
„Ne zna se hoću li ja igrati, ali je vjerojatno. Odlično se pripremamo, mislim da ih izbornik vodi jako dobro. Spremni smo i mislim da će sve završiti pozitivno.“

Budu li nominacije za mečeve u skladu s očekivanjima u petak će Bornu Ćorića čekati upravo Janowicz, trenutno 21. na ATP listi. Iako se ne radi o najbolje rangiranom tenisaču protiv kojeg je Ćorić dosad igrao (jer je Andy Murray bio treći na rang listi kad su se sastali lanjskog rujna u Umagu), bit će svejedno jedan od najboljih koji su mu bili s druge strane mreže. Hoće li to biti opterećenje ili izazov?
„Ne bih rekao da je opterećenje. Istina, neće biti lako, jer ću igrati i za Hrvatsku i za moje kolege. Na ovakve mečeve gledam kao na izazov, koji me samo još više motivira dam i više nego inače. Da dam najviše što mogu. Bit će teško, to je sigurno. Igrao sam već protiv tenisača kao što je Jerzy, ali se još nisam priviknuo na takvu razinu igre. Sigurno je da će biti favorit, no vidjet ćemo kako je to izgledati na igralištu“, rekao je Ćorić.

Izbornik Željko Krajan je dodao da je trenutno potpuno zaokupljen svojim sastavom, a da se sa „špijunažom poljske strane“ još nije bavio.
„Nismo ih još uspjeli pogledati, jer smo imali treninge tako ugurane da smo u pauzama samo imali priliku da nešto pojedemo, pa smo se opet vraćali na trening. No mislim da niti ne može biti iznenađenja, znamo svu četvoricu vrlo dobro. Naravno, malo ćemo ih ipak pogledati, da vidimo u kakvoj su formi. U našoj ekipi situacija je odlična, priključili su nam se i Mate Pavić i Marin Draganja. Trenirali su, malo se još privikavaju na vremensku razliku i trebat će im dva-tri dana da dođu k sebi, ali svi su zadovoljni s podlogom, u dobroj su formi i spremni smo“, rekao je Krajan.
Poljski izbornik Radoslaw Szymanik prihvatio je u utorak ulogu favorita:
„Ne mislim da smo favoriti samo zato što u hrvatskoj momčadi nema Ivana Dodiga. Ne mislim to ni zbog pozicije na rang listi, u čemu smo bolji. Zadovoljan sam time što smo u dobroj formi i pripremljeni, to mi je najvažnije“, rekao je Szymanik. (HTS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider