Tenis
SPORTOVI
Tenis
2:1

Kakvo razbijanje: Borna Ćorić opet pobijedio Rafu Nadala!

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić pobijedio je Rafaela Nadala na Mastersu u Cincinnatiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasiralo se u četvrtfinale ATP turnira iz "masters serije" u Cincinnatiju, on je u susretu 3. kola uvjerljivo svladao španjolskog velikana Rafaela Nadala sa 6-1, 6-3 za sat i 12 minuta igre.

Bio je ovo treći dvoboj Ćorića i Nadala i druga pobjeda našeg igrača. Ćorić je slavio u listopadu 2014. u Baselu, a Nadal je uzvratio u 1. kolu prošlogodišnjeg US Opena.

Iako je Nadal izgledao vidno iscrpljen, te se tijekom dvoboja žalio na žuljeve, te bolove u mišićima, Ćorić je do pobjede stigao zahvaljujući odličnoj igri iskoristivši sve suparnikove slabosti. Nadal je dobio prvi gem u dvoboju, a zatim je uslijedila nevjerojatna Ćorićeva serija koji je osvojio čak 10 gemova zaredom i stigao do vodstva 6-1, 4-0.

Tada je izgubio servis, za 4-1, a nakon što kod 5-2 nije iskoristio prvu meč-loptu na Nadalov početni udarac doveo se u opasnost da se dvoboj zakomplicira. Kada je servirao za meč kod 5-3, Nadal je stigao do "break-lopte" kojom se u potpunosti mogao vratiti u drugi set. Ipak, Ćorić je tada pogodio dva dobra servisa, a zatim odličnim bekhendom realizirao drugu meč-loptu.

U četvrtfinalu će Ćorić igrati protiv boljeg iz dvoboja još jednog našeg igrača Marina Čilića i Čeha Tomaša Berdycha koji je na programu od jedan sat iza ponoći po hrvatskom vremenu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider