Tenis
SPORTOVI
Tenis
bit će prilike

Ćorić ipak bez prvog ATP naslova: Čilić i dalje najmlađi

Borna Ćorić poražen je u finalu ATP u Marakešu od Argentinca Federica Delbonisa s 2-6, 4-6, te i dalje čeka svoj prvi ATP naslov.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Borna Ćorić je poražen i u svom drugom finalu, a u marokanskom Marakešu nadigrao ga je Delbonis, igrač koji je samo jedno mjesto (47) bolje plasiran na ATP ljestvici, ali koji je finale odigrao gotovo savršeno.

Argentinac je u njihovom prvom međusobnom dvoboju dominirao na servisu, koji nije funkcionirao u igri 19-godišnjeg Zagrepčanina s 58 posto prvog servisa. Borna je svoju jedinu priliku za povratak u meč imao kod 4-4 u drugom setu, no dvije vezane "break-lopte" nije iskoristio.

Ćorić se mučio u prvom setu, a Argentinac je u gotovo svakom Borninu servis-gemu opasno prijetio. Kod 1-2 Ćorić po prvi puta gubi svoj servis, kod 2-4 propušta svoju jedinu "break-loptu" za ostanak u prvom setu, a Argentinac još jednim "breakom" dobiva set s 6-2 nakon 48 minuta igre.

U drugom setu nije bilo "brek lopte" sve do devetog gema, kada Ćorić propušta 15-40 i veliku priliku za poravnanje u setovima. Kazna je uslijedila već u sljedećm gemu, kada je Argentinac hrabrijom igrom došao do prednosti od 40-15 i iskoristio već prvu meč-loptu.

Ćorić je ove godine izgubio finale Chennaija, ali od trećeg igrača svijeta Stana Wawrinke, a u Makarkešu mu nije pošlo za rukom postati najmlađi osvajač ATP turnira još od 2008. kada je Marin Čilić s 19 godina osvojio New Haven. Ulaskom u finale Marakeša Borna je zaradio 43.430 eura i 150 bodova, pa će na ATP ljestvici napredovati za sedam pozicija.

Delbonis je osvojio svoj drugi naslov nakon Sao Paola 2014. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider