Tenis
SPORTOVI
Tenis
Pavić postavio neprihvatljive uvjete

Bez Dodiga i Karlovića za akciju Nizozemska u Davis Cupu

Ivan Dodig i Ivo Karlović neće igrati u kvalifikacijskom susretu za Svjetsku skupinu Davis cupa protiv Nizozemske. Mate Pavić postavio je uvjete koje izbornik Željko Krajan nije mogao prihvatiti. U Nizozemsku idu Čilić, Čorić, Škugor i Draganja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od 14. do 16. rujna u Amsterdamu Hrvatska će igrati kvalifikacijski susret za Svjetsku skupinu Davis Cupa. No, u među izabranicima Željka Krajana nema drugog i trećeg hrvatskog reketa Ivana Dodiga i Ive Karlovića.

„Imali smo opciju da u sastavu budu i Ivan Dodig i Ivo Karlović, no zbog njihova rasporeda i zdravstvenih problema nije im odgovaralo da dođu u Amsterdam na zemlju. Pogotovo zbog nastavka sezone u dvorani u Europi i Aziji“, rekao je izbornik Krajan.

Za akciju Nizozemska prijavljeni su Marin Čilić (16. na ATP listi pojedinačno i 115. u paru), Borna Ćorić (204., odnosno 664.), Franko Škugor (684., odnosno 107.) i Marin Draganja (bez plasmana, odnosno 35.).

Iako su u Varšavi u susretu protiv Poljske odigrali odlično, Draganja nažalost u Nizozemskoj neće igrati s Matom Pavićem: „U paru smo željeli da u postavi, kao u Varšavi u travnju, budu Mate Pavić i Marin Draganja, no Mate je imao neke uvjete za ovaj susret koje nisam mogao prihvatiti. Zbog toga sam pozvao Franka Škugora, koji je u posljednje vrijeme imao nekoliko vrlo dobrih rezultata, pogotovo u paru: ove sezone je osvojio dva 'challengera', nedavno je na ATP turniru u Umagu bio finalist, baš kao i dva tjedna potom na 'challengeru' u San Marinu“, zaključio je Krajan.

Hrvatska i Nizozemska dosad se nisu sastali u Davis Cupu, te će im ovo biti prvi okršaj. Igrat će se u dvorani Ziggo Dome, na zemljanoj podlozi. Pobjednik susreta će se plasirati u elitni rang Davis Cupa, Svjetsku skupinu, za 2015. godinu. Sastav reprezentacije Nizozemske bit će poznat tokom dana.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider