Tenis
SPORTOVI
Tenis
ne podnosi kritiku

Bezobrazni Australac napao najboljeg igrača svih vremena

Australski tenisač Bernard Tomic obrušio se na Rogera Federera...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Problematični dečko svjetskog tenisa, Australac Bernard Tomic, otvoreno je kritizirao najboljeg igrača svih vremena Rogera Federera, jer se uvrijedio na jednu njegov izjavu. Na turniru uoči Australian Opena Federer je komentirao da se Tomic, zbog svojih problema izvan terena, muči s konstantnošću u igri i da je zbog toga još uvijek daleko od ulaska u Top 10.

Australac je te riječi shvatio kao uvredu, pa je nakon ulaska u 4. kolo Australian Opena uzvratio švicarskom genijalcu.

"Da. Gledajte, to je njegovo mišljenje. Ja isto tako mislim da je njegov tenis daleko od onog koji igra Novak Đoković. Ako Federer vjeruje da sam ja daleko od Top 10, onda ja isto tako vjerujem da nije ni blizu igri Novaka", rekao je uvrijeđeni Tomic.

Iako već godinama slovi kao veliki talent, Tomic je tek ove sezone zabilježio renking karijere - 17. mjesto. Posljednjih pet sezona nije se uspio probiti ispod 24., 25. mjesta na ATP-jevoj ljestvici uglavnom zbog svojih kontroverzi izvan terena.

Recimo samo da je 2012. godine tri puta u JEDNOM danu bio zaustavljen od strane policije zbog prebrze vožnje, te da je kod posljednjeg od ta tri puta pobjegao policiji i zaključao se u svoju kuću, te opirao uhićenju. Lani je uhićen u Miamiju zbog remećenja javnost reda i mira. To su samo neki od problema s kojima se bori talentirani Australac.

"Takve izjave poput Federerove me motiviraju i daju mi snagu da radim još jače kako bi se našao među osmoricom najboljih tenisača, jer vjerujem da mi je tamo mjesto", zaključio je Tomic.

On će u osmini finala Australian Opena igrati protiv drugog nositelja Andyja Murrayja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider