Tenis
SPORTOVI
Tenis
Mlada nada u usponu

Belinda Benčić živi svoj san: Izbacila Jelenu Janković za četvrtfinale US Opena

Belinda Benčić najmlađa je tenisačica koja je uspjela ući u četvrtfinale US Opena još od 1997. godine kada se i sama rodila. Prije nje za rukom je to pošlo Martini Hingis koja joj je ujedno i mentorica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlada 17-godišnja Belinda Benčić iz kola u kolo posljednjeg Grand slama sezone nastavlja s iznenađenjima. Zadnju pobjedu upisala je protiv devete nositeljice Jelene Janković 7:6(6), 6:3 u četvrtom kolu US Opena. No, to je već treća nositeljica koju je poslala kući.

Benčić je bila prva juniroka svijeta, a sada uspješno „pliva“ u seniorskim vodama. Pod trenerskom palicom Melanie Molotur, majke Martine Hingis, trenira od malena a ta suradnja pokazuje se izuzetno uspješnom. Švicarka slovačkog podrijetla najmlađa je tenisačica još od 1997. koja je uspjela ući u četvrtfinale US Opena. Također, najmlađa je četvrtfinalistica nekog Grand slama nakon Nicole Vajdišove koja je taj uspjeh postigla 2006. na Roland Garrosu.

Trenutno je pozicionirna na 59. mjesto WTA ljetvice i to joj je ujedno najbolji renking do sada u kratkoj seniorskoj karijeri. Bila je prva juniroka svijeta koja u svojoj vitrini ima trofeje juniroskog Wimbledona i Roland Garrosa.

Na ovogodišnjem premijernom seniorskom nastupu na US Openu zabilježila je četiri velike pobjede u kojima je izgubila samo jedan set. U prvom kolu bez ikakvih problema svladala je Belgijku Yaninu Wickmayer. Zatim je krenula u pohod na nositeljice. Prva joj je na put stala Karumi Nara (31.), jedina koja joj je uspjela oduzeti set. U trećem kolu čekala ju je šesta nositeljica Angelique Kerber koju je lako apsolvirala s 2:0 u setovima. Posljednja prepreka bila je deveta nositeljica Jelena Janković koja je također poražena u dva seta.

Sada joj slijedi susret s Shuai Peng, 28-godišnjom Kineskinjom poznatijom po igri parova. No, i Peng na US Openu igra svoj najbolji tenis. Do sada je također izbacila tri nositeljice. Najzvučnija je bila Agnieszka Radwanska, četvrta nositeljica koju je pobijedila udrugom kolu. Zatim je uslijedila Roberta Vinci i kao posljednja Lucie Šafarova koju je svladala s 6.3, 6:4 i došla do četvrtfinala i susreta s Benčić.

Osim Benčić i Peng svoje mjesto među osam najboljih izborila je i deseta nositeljica Caroline Wozniacki koja je nakon dva sata i 37 minute igre izbacila favoriziranu Mariju Šarapovu s 6:4, 2:6, 6:2. Wozniacki će za prolaz u polufinale igrati protiv Sare Errani koja je izbacila Mirjanu Lučić – Baroni.

US Open, tenisačice, 4.kolo:

Belinda Benčić (Švi) - Jelena Janković (Srb/9) 7:6(6), 6:3
Peng Shuai (Kina) - Lucie Šafarova (Češ/14) 6:3, 6:4
Caroline Wozniacki (Dan/10) - Marija Šarapova (Rus/5) 6:4, 2:6, 6:2
Sara Errani (Ita/13) – Mirjana Lučić - Baroni (Hrv) 6:3, 2:6, 6:0
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider