Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prvi polufinalisti

Federer i Serena Williams lako do polufinala Australian Opena

Najbolja tenisačica svijeta Amerikanka Serena Williams i švicarski tenisač Roger Federer plasirali su se danas u polufinale prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Federer je mjesto u polufinalu osigurao pobjedom od 7-6 (7-4), 6-2, 6-4 nad šestim nositeljem Čehom Tomasom Berdychom. Federer je do 80. rekordne pobjede u Melbourneu i ukupno 12. polufinala u zadnjih 13 godina došao nakon dva sata i 16 minuta igre, a Berdych mu je uzeo jednom servis na početku meča za vodstvo od 2-1. Švicarac će u polufinalu igrati protiv pobjednika meča između najboljeg tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića i Japanca Kei Nishikorija.

Amerikanka Serena Williams je plasman u polufinale ostvarila pobjedom nad Ruskijom Marijom Šarapovom od 6-4, 6-1. Braniteljica naslova na Australian Openu igrat će u polufinalu protiv Poljakinje Agnieszke Radwanske, 4. na WTA ljestvici, koja je u četvrtfinalu sa 6-1, 6-3 pobijedila Španjolku Carlu Suarez. Ovo je za Amarikanku bila 18. uzastopna pobjeda nad Šarapovom.

Rezultati četvrtfinala na Australian Openu:

Tenisači, četvrtfinale:
Roger Federer (Švi) - Tomaš Berdych (Češ) 7-6 (4), 6-2, 6-4;

Tenisačice, četvrtfinale:
Serena Williams (SAD/1) - Marija Šarapova (Rus/5) 6-4, 6-1;
Agnieszka Radwanska (PolJ/4) - Carla Suarez (Špa/10) 6-1, 6-3;

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider