Tenis
SPORTOVI
Tenis
čeka nishikori

VIDEO Tko je prespavao može žaliti: Rekordni Đoković preživio Simona

Nakon nevjerojatna četiri i pol sata velike borbe Novak Đoković izborio je četvrtfinale Australian Opena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Branitelj naslova na prvom Grand Slam turniru sezone, Novak Đoković, izborio je četvrtfinale nakon što je sa 6:3, 6:7, 6:4, 4:6, 6:3 pobijedio Francuza Gillesa Simona. Svi koji su pratili dvoboj moći će jednog dana posvjedočiti da su na svoje oči vidjeli kako je prvi igrač svijeta i apsolutni vladar tenisa u ovome trenutku napravio 100 neprisiljenih pogrešaka! Da dobro ste pročitali: 100...

No, i to je bilo nedovoljno da Simon upiše tek drugu pobjedu protiv srbijanskog tenisača. Francuz je sjajno stajao do početka petog seta, no onda je kod zaostatka 1:2 pukao. Imao je 40:0 na svom servisu, a potom ga nakon niza dugih izmjena ispustio. Đoković je odjurio do 5:1, ispustio još jedan servis, pa sigurno zaključio meč iz drugog pokušaja i plasirao se u četvrtfinale Australian Opena.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Keija Nishikorija, koji je sa 6:4, 6:2, 6:4 bio bolji od Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge.

Svog suparnika u četvrtfinalu čeka i Tomaš Berdych, koji je s 3:2 u setovima bio bolji od Španjolca Roberta Bautiste Aguta. Njegov vjerojatni suparnik u četvrtfinalu bit će Roger Federer.

Kod tenisačica su međusobni ogled osigurale Serena Williams i Maria Šarapova. Obje su s 2:0 u setovima slavile protiv Margarite Gasparjan, odnosno Belinde Benčić. Suparnicu čeka i Agnieszka Radwanska, koja je sa 6:7, 6:1, 7:5 bila bolja od Njemice Anne-Lene Friedsam. Gubila je Poljakinja 5:2 u trećem setu, ali je Friedsam zbog grčeva ostala do kraja bez gema.

Australian Open, osmina finala:

Tenisači, osmina finala:

Tomas Berdych (Češ/6) - Roberto Bautista (Špa/24) 4-6 6-4 6-3 1-6 6-3
Novak Đoković (Srb/1) - Gilles Simon (Fra/16) 6-3 6-7(1) 6-4 4-6 6-3
Kei Nishikori (Jap/7) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra/9) 6-4 6-2 6-4

Tenisačice, osmina finala:

Serena Williams (SAD/1) - Margarita Gasparjan (Rus) 6-2, 6-1;
Maria Šarapova (Rus/5) - Belinda Benčič (Švi/12) 7-5, 7-5;

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider