Tenis
SPORTOVI
Tenis
australian open

Donna i Mirjana ispale u 1. kolu od lošije rangiranih tenisačica

Hrvatske tenisačice Donna Vekić i Mirjana Lučić Baroni završile su nastup na Australian Openu nakon što su u utorak poražene u prvom kolu prvog grand slam turnira godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mirjana Lučić je izgubila od Belgijanke Kristen Flipkens, a Donna Vekić od Japanke Naomi Osake. Od Lučić Baroni bolja je bila 80. na WTA ljestvici sa 5-7, 6-6, 7-5 nakon nešto više od dva sata igre. Naša je tenisačica dosta griješila u meču i napravila je 14 dvostrukih pogrešaka te 64 neprisiljenih pogrešaka.

Osvojila je 97 poena u meču, a suparnica 113. Ovo je bio njihov drugi međusobni susret meč i drugi poraz naše tenisačice.

I Donna Vekić je izgubila od tenisačice koja je na WTA ljestvici slabije rangirana od nje. Japanka Osaka, 128. tenisačica svijeta, je slavila protiv naše tenisačice sa 6-3, 6-2 nakon sat i 12 minuta igre. Ovo je bio njihov prvi međusobni ogled.

Vekić je u meču realizirala 64 posto poena na prvom servisu, pet je puta gubila servis i napravila je 29 neprisiljenih pogrešaka. Japanka je osvojila ukupno 73 poena, a Vekić 54.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider