Tenis
SPORTOVI
Tenis
Peto finale Portugalca

ATP Umag: Sousa prvi finalist

Portugalski tenisač Joao Sousa, 51. na pojedinačnoj ATP ljestvici, postao je prvim finalistom najstarijeg hrvatskog ATP turnira Konzum Croatia Open Umag, nakon što je u subotnjem polufinalu s 4-6, 6-2, 6-3 pobijedio Španjolca Roberta Bautistu Aguta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sousin put do petog finala u karijeri, a drugog u 2015. godini, nije mogao biti zahtjevniji, nakon što je u 1. kolu izbacio hrvatskog tenisača Tonija Androića. U 2. kolu je izbacio 3. nositelja, Talijana Andreasa Seppija, a u četvrtfinalu protiv Seppijevog sunarodnjaka i bivšeg finalista u Stella Marisu Fabija Fogninija spasio meč-loptu. U polufinalu ga je čekao 2. nositelj i pobjednik nad Bornom Ćorićem, Španjolac Roberto Bautista Agut.

Sousin posao u polufinalnom dvoboju postao je još težim kad je španjolski tenisač osvojio prvi set. Uslijedio je preokret u kojem je 26-godišnji Portugalac po dvaput oduzimao servis Bautisti Agutu u oba seta. Sousa je u karijeri osvojio jedan ATP naslov, 2013. u Kuala Lumpuru, a ove je godine poražen u finalu turnira u Genevi, gdje ga je u dvoboju za naslov svladao Brazilac Thomaz Bellucci.

Sousa je prvi portugalski tenisač koji se probio do finala umaškog turnira, a za naslov će se boriti protiv boljeg iz dvoboja Austrijanca Dominica Thiema i 1. nositelja, Francuza Gaela Monfilsa.

ATP Umag - polufinale:

Joao Sousa (Por) - Roberto Bautista Agut (Špa/2) 4-6, 6-2, 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider